Van de week zag ik een filmpje uit 1967 waar een Walter Cronkite de toekomst voorspelde en uitlegde hoe de home office in 2001 er uit zou zien.

In ieder huis staat een computer die het laatste nieuws en de beursberichten zou kunnen lezen. Je kan videobellen en je hoeft niet meer naar kantoor, want het kantoor is bij jou thuis.

Hoe waar is dit gebleken. 25 jaar voor de introductie van internet.

Geld verdienen vanuit je huis….

De techniek is zo eenvoudig geworden dat feitelijk iedereen het zou kunnen doen.

Vorige week gaf ik je 20 redenen waarom je als coach, trainer, adviseur een online bedrijf zou moeten beginnen.

Hoe hard ik het ook roep. Hoe belangrijk ik het ook vind… De vraag is:

Wil jij wel werken aan een online onderneming?

Niet iedereen wil zich toeleggen aan een carrière online. Misschien heb je behoefte aan een tegengeluid.

Vandaag in deze blog 7 redenen waarom je geen online business zou moeten starten.

(En als je denkt, dit geldt niet voor mij, super!. Meld je dan zeker aan voor de introductie van de Online Business Booster, onderaan deze blog)

1.    Het is geen gouden pad. En je bent er niet klaar voor.

Helaas denken veel mensen dat ze snel succes zullen hebben als ze online gaan. Ze willen snel geld verdienen. Ze vergeten dat online ondernemen ook echt ondernemen betekent. Dat het tijd en energie en geld kost.  Met tegenslagen en kritiek. Als je niet klaar bent om als ondernemer aan de slag te gaan en koste wat kost door te gaan, dan is een online business een pad naar frustratie.

2.    Je houdt van een 9-5 job

Je vindt het wel fijn om om 17.00 uur de deur achter je dicht te trekken en nergens meer over na te denken? Soms ben ik wel jaloers op mensen met een baan. Als ondernemer ben je altijd aan het werk, in je hoofd dan. Een online business is een 24/7 bedrijf. Je zal merken dat er heel wat avonduurtjes in gaan zitten. Met een goede balans is dat niet erg. Maar als je niet bereid bent om buiten de 9-5 kaders te willen werken, gaat dit hem niet worden.

3.   Je hebt iemand nodig die vertelt wat je moet doen

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je succes en al helemaal voor je acties. Als je wacht tot je toestemming krijgt, gebeurt er niets. Als je iemand nodig hebt die jou vertelt wat je moet doen, zonder dat je daar zelf over nadenkt, begin dan niet aan een (online) onderneming. En als je wacht op een teken om te beginnen? Dit is het teken!! Start nu!

4.    Je wordt geleid door twijfels of je het wel kan en door externe kritieken

Online ondernemen betekent je kop boven het maaiveld uitsteken en ondanks alle kritieken doen waar jij in gelooft. Als je denkt dat je het niet kan, dan kan je het ook niet. Zo werkt je mindset. Jouw innerlijke stem moet er van overtuigd zijn dat het je gaat lukken. Alleen dan zet je door en alleen dan kunnen externe kritieken je niks deren. Want geloof me, als je gaat adverteren of als je zegt wat je denkt, er zijn altijd mensen die vinden dat ze daar een mening over moeten hebben en deze zo negatief mogelijk willen uiten.

TRIO1 - 7 redenen om geen online bedrijf te hebben

 

5.    Je hebt mensen nodig die je waarderen voor wat je doet

Iedereen heeft waardering nodig, ook een ondernemer en ook een online ondernemer. Maar externe waardering is een slechte motivator. Of beter gezegd, als je leeft voor waardering dan zal je merken dat het gebrek aan waardering gigantisch demotiverend werkt. Wil je slagen? Dan is je innerlijke waardering de belangrijkste motivatie. Doe je dingen omdat jij dat belangrijk vindt. Pas veel, heel veel later, komt de waardering van anderen.

6.    Je hebt geen geld om te beginnen

Ondernemen zonder ook maar iets te investeren is heel erg lastig. Online ondernemen hoeft niet duur te zijn. Voor een paar honderd euro ben je al onderweg. Wil je groeien dan heb je waarschijnlijk duurdere tools en producten nodig. Zal je marketing budget vrij moeten maken. Als je niet bereid bent om geld te investeren voordat je omzet gaat maken, dan kan je beter niet online gaan. Of beter gezegd, word dan geen ondernemer maar zoek de omgeving van een werkgever die alle kosten voor zijn rekening neemt.

 

7.    Het is veel te technisch

De techniek voor een online bedrijf is tegenwoordig simpeler dan ooit. Je hoeft geen HTML meer te leren om een website te bouwen. Je mailinglijst wordt helemaal voor je geregeld, je hoeft alleen maar de emails te tikken en op send te drukken. Op YouTube staat vol met handige filmpjes over hoe je iets technisch kan oplossen. Maar vraag jezelf eens af. Moet je technisch zijn dan om te ondernemen? Als je niet technisch bent, besteed dat deel dan uit. Dat is waarschijnlijk veel sneller en daarmee goedkoper dan wanneer je het zelf doet.

TRIO2 - 7 redenen om geen online bedrijf te hebben.jpg

 

Als een van deze punten herkenning bij jou oproept, vraag jezelf dan af hoe belangrijk dat punt is. Als het heel belangrijk is, is het opzetten van een online bedrijf misschien niet iets voor jou.

Maar als je jouw 9-5 leven wilt ontvluchten, als je bereid bent om in jezelf te investeren, weer te gaan leren. Om uren van je tijd te investeren om nieuwe producten te ontwikkelen. Je gemotiveerd bent en committeert, dan kan het hebben of het opstarten van een online bedrijf veel meer opleveren dan je huidige bedrijf.

Het kan jouw pad zijn naar financiële zekerheid, financiële vrijheid en onafhankelijkheid. Het kan het begin worden van een vrij leven waarin je het werk doet waar je hart ligt. Ik geloof er in dat het voor iedereen is weggelegd die deze stap echt wilt maken.

Meer lezen? Wil je weten hoe je online programma's maakt? Met welke software en wat dat kost. Lees mijn blog:
Hoe maak je een online programma.

Wat is jouw belangrijkste reden is om een online business te hebben of te starten? Schrijf het in het commentaarveld onderaan deze blog.

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen!

Groet, Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  7 Reacties op "Zeven redenen om GEEN online bedrijf te hebben"

  • Wendy

   Hi Bas,

   Ik herken er wel een paar! 😉
   Ik weet dat deze 7 redenen allemaal op de loer liggen.
   Mijn 8e excuus is dat ik er te weinig tijd voor heb. Maaaaaar…. ik doe wat ik kan, en ga gestaag vooruit!
   Dank weer voor de inzichten, dat heb je weer helder verwoord.
   Ik ben weer even bewust geworden van mijn excuses om niet aan de slag te gaan….
   ….en bedankt…. 😉

   • Bastiaan

    Always a pleasure!

  • Marjorie

   Leuk om te lezen en lekker scherp: alle redenen om het niet te doen haal je stuk voor stuk onderuit. Het is hard werken om te starten als ondernemer, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. En dan is het fijn om daar hulp bij te hebben!

  • Leanne

   Bas,

   Ik herken eigenlijk alle punten. In de zin dat ik die tegenkomt en dat ik dus echt zelf aan de slag moet.
   Juist niet meer van 9-5 en je eigen beslissing nemen zonder toestemming voelt als een bevrijding.
   Ik ben wel blij dat ik ingestapt ben bij jou, want dat geeft richting en structuur. Ondernemen betekent uiteindelijk niet dat je het alleen hoeft te doen. Zoek goede businesspartners om je heen met de talenten die jezelf niet in huis hebt zijn een boost voor je business.

   • Bastiaan

    Mooi antwoord Leanne, dank je! Herkennen is een belangrijk onderdeel van bewustwording. Alleen dan kan je er wat aan of tegen doen.

  • Bernard

   Succes is het hebben en onderhouden van langdurige relaties, dus om dat NIET online te doen is jezelf op een grote achterstand zetten. Als jij een oplossing hebt voor iemand, dan heb je business… en hoe kun je anderen nu makkelijk bereiken? Online dus.
   Heerlijk om dit te lezen, maakt me weer scherp.
   Dankjewel

   • Bastiaan

    Dank je voor je feedback Bernard! Helemaal mee eens.

Reacties zijn gesloten.