[Update] Dit artikel is geüpdatet en uitgebreid op mijn nieuwe blog:
Jouw Cursus Online.
Je kan de vernieuwde blog hier verder lezen:

20 Redenen om Nu een Online Cursus te maken

Als je als zelfstandig ondernemer naast je offline bedrijf een online bedrijf wilt beginnen, is er maar 1 persoon die dat tegenhoudt. Dat ben je zelf…

Een online bedrijf is makkelijker en goedkoper dan ooit. En toch nemen veel ondernemers niet deze stap. Ze weten niet dat het kan. Ze denken dat zij het niet kunnen. Ze zien op tegen de hoeveelheid werk.

Want versta me niet verkeerd. Een online bedrijf starten is serieus werk, kost tijd en energie. Ik ben niet de persoon die zegt dat jij binnen binnen 3 maanden € 50.000 euro kan verdienen. Ik ben wel de persoon die zegt dat als je het gestructureerd doet, je jouw bedrijf gigantisch op schaalt.

De reden dat de meeste mensen geen succes hebben is dat ze zich focussen op de verkeerde processen (Facebook marketing), niet doorzetten (te veel hooi op hun vork) of afgeleid worden wanneer ze geen directe resultaten zien (alleen snel succes willen).

We leven in een wereld waarin we direct feedback krijgen op alles wat we doen. Bij een online bedrijf komt die feedback meestal pas veel later. Dat kan demotiverend werken.

Wil je doorzetten, slagen en niet eerder stoppen dan op het moment dat je bankrekening de nullen niet meer aankunnen… Dan is het verstandig om hele goede redenen te hebben om hier aan te beginnen.

Hieronder 20 redenen waarom ik denk dat  je zo snel mogelijk met een online bedrijf zou moeten beginnen.

Zekerheid over je inkomen

1. Financiële zekerheid naast je offline bedrijf of baan

Met een online deel binnen je onderneming kan je extra omzet maken naast jouw offline bedrijf of baan. In slechte tijden, kan een online bedrijf financiële zekerheid en rust bieden.

2. Je inkomen is oneindig schaalbaar

Als offline trainer, coach of adviseur ben je gelimiteerd aan het aantal uen dat je kan werken. Dat betekent dat je inkomen gemaximeerd is tot het aantal uren dat je werkt vermenigvuldigd met je uurtarief. Met een online business is je inkomen oneindig schaalbaar omdat je niet meer per uur werkt maar per product. Jij bepaalt de grens van je inkomen.

Meer over het maken van online trainingen?
Lees mijn blog: Hoe maak je een online programma.
Lees het artikel: Hoe maak je een online cursus?

3. Een 24/7 business. Omzet wanneer je slaapt

Een goed georganiseerde online onderneming werkt altijd. Ook in de nacht en ook als je op vakantie bent. Op ieder moment van de dag kan je omzet maken. Ook wanneer je slaapt of op vakantie bent.

4. Je bouwt aan een financiële zekere toekomst in jouw leven

Dit is mijn belangrijkste beweegreden om een online bedrijf op te bouwen en te laten groeien. Een online bedrijf zie ik als een carrière. Dit is iets dat je meerdere jaren gaat doen. Doordat je kan blijven groeien, verbeter je structureel jouw financiële positie. Dat geeft ruimte voor tijden dat je niet 100% kan werken bijvoorbeeld omdat je voor iemand wilt zorgen. Of omdat je een wereldreis wilt maken?

Vrijheid waar en wanneer je werkt

5. Je kan werken waar je maar wilt over de hele wereld

Een online business kan je overal werken waar je maar wilt. Met je computer, telefoon en een internetverbinding kan je werken vanaf je huisadres of op je vakantieadres in Spanje. Of vanuit je huisadres in Spanje. Zolang je jouw klanten niet in persoon moet zien, zijn er geen grenzen aan de plaats waar je werkt. (een retourtje Malaga-Eindhoven heb je ook onder de 100 euro).

6. Je kan werken wanneer jij dat wilt

Met een online business ben je niet gebonden aan kantooruren. Jij werkt wanneer jij dat wilt. De keerzijde is dat je altijd bezig kan zijn met jouw bedrijf, als het niet fysiek is, dan wel in gedachten. Daarom is het verstandig om jezelf in balans te houden en voor jezelf strikte werktijden aan te houden.

Leef je droom, werk vanuit je passie

7. Je kan doen waar je hart ligt

Binnen jouw online bedrijf kan je je helemaal focussen op de zaken die voor jou belangrijk zijn in het leven. Waar ligt je passie? Daar kan je jezelf volledig op inzetten. Er is niemand die bepaalt dat jij werk moet doen dat jij niet wilt doen.

8. Je kan meer mensen helpen

Werk je vanuit een missie of passie. Met een online bedrijf kan je veel meer mensen bereiken dan je ooit offline zou kunnen doen. Als jij de wereld – net als ik – een beetje mooier wilt maken, kan jouw impact met een online bedrijf heel groot zijn.

9. Een online business geeft voldoening

Je eigen bedrijf hebben en je eigen omzet of inkomen realiseren, geeft een gevoel van trots. Je krijgt waardering en je kan staan voor wat jij belangrijk vindt in deze wereld. Overigens is de behoefte aan waardering en erkenning een slechte motivatie voor je online bedrijf, omdat je vooral in het begin weinig tot geen erkenning krijgt. Je omgeving snapt vaak niet waar je mee bezig bent en online heb je een lange adem nodig voor jouw community je ziet en gaat waarderen.

10. Een online business daagt je uit om je te ontwikkelen

Niemand weet alles wanneer ie begint. En als je start met jouw online bedrijf zal je vaak genoeg tegen vraagstukken aanlopen waar je eerst geen raad mee weet. Een online business daagt je uit om jezelf weer te ontwikkelen, nieuwe technieken te leren en om je kennis en vaardigheden te laten groeien. Uitdaging, soms ook frustratie en voldoening horen bij een online bedrijf.

Snel te starten, lage kosten

11. Je kan op ieder moment starten met je bedrijf

Het enige wat jou tegenhoudt om te starten, ben je zelf. Je bent niet te laat en er is altijd ruimte voor nieuwe trainers, coaches of adviseurs online. Kijk maar naar de opkomst van Instagram of Snapchat. Facebook is allang niet meer het enige succesvolle sociale media platform. De vraag is: wanneer neem je het besluit, stop je met denken en kom je in actie?

12. Je kan op iedere leeftijd starten met een online bedrijf

Of je nu jouw jarenlange levenslessen wilt delen of dat je een jonge ambitieuze whizzkid bent, iedereen kan een online zijn kennis verkopen. Er is geen leeftijdsgrens aan het starten van een online bedrijf en niemand spreekt je aan omdat je te oud zou zijn.

13. Lage opstartkosten

De opstartkosten van een online business zijn zeer laag, zeker in relatie tot een offline business. In theorie kan je zonder investeren starten. Maak niet de fout dat je helemaal niet wilt investeren. Een te goedkope hostingservice of slechtgemaakte website brengt meer schade dan het uit besparen van de kosten om dit in een keer goed te regelen.

14. Lage vaste bedrijfslasten

Het onderhouden van een online business betekent lage vaste bedrijfskosten. Voor informatieproducten (digitale producten) heb je geen fysieke opslag nodig. Zo ook heb je geen ruimte nodig voor je praktijk. Ook hiervoor geldt dat te goedkoop vaak tot duurkoop leidt. Als je niets wilt investeren, is de kans groot dat je ook niets verdient.

15. Een online bedrijf kan je makkelijk automatiseren

Voor mij is dit een van de grootste voordelen. Je kan alles dat je online doet automatiseren. Klantenwerving, relaties opbouwen, producten verkopen, klantonderhoud. Daarmee is je bedrijf onbeperkt schaalbaar. En waar jij wilt, kan je ook nog het persoonlijke contact aangaan.

Trio2 - 20 Redenen om nu een online business te starten

Je onderneming is oneindig schaalbaar

16. Het netwerk voor een online business is heel groot

Met een online bedrijf leer je nieuwe mensen kennen en breid je jouw netwerk zowel offline als online uit. Je krijgt toegang tot vele nieuwe klanten en je zal merken dat er ook heel veel partners zijn met wie je online kan gaan samenwerken.

17. Je bedrijf is online veel meer schaalbaar

Online kan je jouw bedrijf op vele manieren opschalen. Je kan samenwerken met andere mensen en jullie kennisuitwisselen of elkaar aanvullen. Je kan veel meer mensen bereiken, meer klanten binnenhalen. Andere mensen kunnen jouw bedrijf makkelijk promoten. De schaalbaarheid van een online bedrijf is gebonden aan jouw eigen creativiteit en ervaring. Hoe langer je bezig bent, hoe meer je leert te groeien en op te schalen.

18. Er zijn geen geografische grenzen aan een online business

Bij een offline business ben je nagenoeg altijd gebonden aan een lokale afzetmarkt. Of dit nu je dorp of stad is, je provincie of misschien Nederland. Online kan je iedereen binnen je doelgroep bereiken, ongeacht waar deze persoon zich bevindt. Grenzen zijn geen belemmering voor jou.

19. De internet business is in volle groei

De tijd om een online bedrijf te starten is beter dan ooit. Nog nooit was het zo makkelijk om je eigen bedrijf op te starten met zulke lage kosten. Nog nooit was het zo makkelijk om miljoenen mensen te bereiken zonder hoge advertentiekosten. Nog nooit was het zo makkelijk om met andere mensen samen te werken. Ieder moment komen er nieuwe mensen bij on het internet. En ieder moment ontstaat er nieuwe potentiële klanten voor jou. En steeds meer mensen geven ook geld uit via internet.

20. Omdat jij een andere reden hebt…

Wat is jouw reden om een online bedrijf te starten of te zijn gestart? Waarom doe je het? Wat verwacht je ervan? Laat het weten in het commentaarveld onder deze blog, klik hier >>>

Vergeet niet aan te geven wat jouw belangrijkste reden is om een online business te hebben of te starten in het commentaarveld onderaan deze blog.

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen!

Groet, Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  7 Reacties op "20 Redenen voor een Online Business"

  • Huub

   Heel mooi artikel Bastiaan. Geeft je weer energie en motivatie.

   • Bastiaan

    Hi Huub, Dank je voor je reactie!

  • Mariska van der Meulen

   Hi Bas, mooie redenen! Ik kan me vinden in meerdere redenen, maar die 5e reden, ja, dat is de belangrijkste! Binnenkort verhuizen we naar Zuid-Spanje, dus hoe gaaf is het om mijn klanten te blijven ondersteunen, nu online. Ik zie online ook als mooie extra dienstverlening, voorafgaand aan deelname aan de Blossom in Spain Retreats!

   Jouw artikel geeft een mooie extra motivatie om het online werken nu echt te gaan omarmen. 2018 wordt mijn online jaar.
   Thanks!

  • Anneke Panella-Drijver

   Hoi Bas, ik ben het helemaal met je eens, ik hoorde ook altijd wat er hierover werd gezegd. Het heeft bij mij alleen wel even geduurd voordat ik het ook echt voelde. Pas nu (na heel veel jaren ondernemen) ben ik er echt klaar voor (hoewel ik ook al jaren een online training heb) en zie ik het ook. 2018 = online ondernemen. Ik ben er klaar voor 🙂
   Groet, Anneke

   • Bastiaan

    Inderdaad. Het kost ook tijd om te herkennen dat het echt kan. Ik wens je een succesvol 2018!

  • Leanne

   Bas, ik vind het nog een hele uitdaging.
   Maar, het lukt, stapje voor stapje met meevallers en tegenvallers.
   Mijn bedrijf is deels online en deels offline.

   Olie moet je immers ruiken en het effect voelen.
   Maar het online deel is een zeer belangrijk informatie kanaal en is inmiddels op weg naar een vliegwiel.
   Gelukkig zijn er veel mensen in mijn omgeving die feedback geven maar ook me een steuntje in de rug geven als ik door de bomen het bos niet meer zie.
   Mooi en duidelijk artikel! Bedankt voor het zo duidelijk en gestructureerd neerzetten.

  • Jolanda Touw

   Hai. Voor mij is vooral kennis delen over ontspannen werken de motivatie.

Reacties zijn gesloten.