“Maar Bastiaan, ik heb geen flauw idee wat kennis online verkopen is…”

Dat zei een goede vriend en ondernemer afgelopen jaar tegen me…

Niet zo maar iemand, maar een ondernemer die naast zijn baan in 2 jaar een miljoenenbedrijf heeft neergezet. Maar hij verkoopt fysieke producten. Geen kennis.

Ik help coaches, trainers, muziekleraren om meer klanten en omzet te krijgen door de inzet van internet, zei ik.

Ik help ze om hun eigen kennis en ervaringen in digitale producten te verpakken en online te verkopen.

Door jouw kennis in online producten te verpakken en te verkopen, ontstaat er iets magisch. Nieuwe bezoekers van je site kan je automatisch omzetten in nieuwe klanten. Zonder dat jij daar actief jouw uren in hoeft te investeren. Daardoor kan je meer mensen bereiken, meer mensen helpen en dus meer omzet maken.

Welke ondernemers kunnen hun kennis online verpakken?

Bijna alle zelfstandige coaches of trainers werken op basis van een urentarief. Voor ieder gewerkt uur worden ze betaald. Dat is helder. En je weet wat je waard bent in de markt.

Wanneer je kijkt naar hun activiteiten, dan is de kennis die ze delen voor 80 tot 90% van de tijd hetzelfde bij de verschillende klanten.

– Neem bijvoorbeeld een personal trainer. Een personal trainer staat naast je om je uit te dagen om de volgende fysieke hobbel te nemen. Dat motiveert en werkt heel goed. Maar inhoudelijk is hetgeen hij of zij verteld nagenoeg gelijk aan de volgende klant. Kan je als personal trainer een eigen trainingsprogramma samenstellen? Ik denk het wel.

– Of een muziekleraar. Hij of zij speelt voor en laat je zien hoe je de volgende greep op je gitaar kan leren. Ook dat is voor nagenoeg alle leerlingen gelijk. Sommige leerlingen willen een op een les. En sommige vinden het prima om thuis zelf te oefenen. Kan je als muziekleraar een eigen lesprogramma maken? Natuurlijk!

– Taartenbakker, ADHD-kenner, live-coach, schrijver, groepstrainer, sportschool, verliesbegeleider. Het maakt niet uit. Ze hebben allemaal kennis die ze kunnen delen. Bedenk maar, als er een boek over geschreven is, kan je over dat onderwerp op internet jouw kennis delen en veel meer mensen bereiken.

De vraag is: Heb jij kennis die je kan verpakken in een online training of online programma?

Naar mijn mening is het antwoord altijd ja. Voor de een is het misschien wat helderder en makkelijker dan voor de ander.

Dat is waar we het over hebben bij een online programma of een online onderneming.

Het delen en verzilveren van jouw kennis online. Online geld verdienen met jouw kennis.

[bctt tweet=”Ondernemen is de sleutel om de wereld mooier te maken – Hoe maak jij 2018 tot succes? Lees de blog >>>” username=”Roadmap2indep”]

[bctt tweet=”Een online bedrijf is een pad naar financiële vrijheid! Doe je mee?” username=”Roadmap2indep”]

Hoe kan je met je kennis online geld verdienen?

Maar kan het dan wel, Bastiaan? Geld verdienen met je eigen kennis en expertise?

Ja, dat kan. En ik geloof daar ook heilig in. Zo draai ik mijn eigen onderneming en mijn studenten laten zien dat het werkt. Maar niet op basis van loze beloftes waarin je in enkele maanden een ton omzet. Niet op basis van overnight success. Niet op basis van vrijblijvendheid.

Om internet succesvol in te zetten, heb je de volgende onderdelen nodig.

– Een goed plan met realistische doelen

– Toewijding en doorzettingsvermogen

– Bereidheid om te investeren in tijd, in tools en in kennis

1) Een goed plan met realistische doelen

Ik geloof niet dat een beginnende ondernemer een online programma kan maken en verkopen van € 1.500 euro. Dat is heel veel werk (enige maanden) en je hebt minimale ervaring met online verkopen. De kans dat je tijdens het maken afhaakt is zeer groot. En mocht je het uiteindelijk hebben staan, dan moet je het nog zien te verkopen. Doe het niet!

Mijn advies is als je net online start om eerst te leren een ebook van € 25,- te verkopen, voor je een online programma wilt verkopen met een prijs van € 1.500 euro.

Het afgelopen jaar heb ik meerdere ondernemers geholpen hun online vliegwiel succesvol te bouwen. Dit is voor iedereen haalbaar en noodzakelijk voor je een groots online programma kan verkopen, Facebook adverteert of webinars gaat geven.

Met het online vliegwiel ga je automatisch nieuwe klanten en volgers krijgen zonder dat je leegloopt op advertentiekosten.

Daar ligt mijn kracht en mijn focus. Ik help je eerst een goede basis neer te zetten, voordat ik je adviseer (en als je met mij een op een werk, voordat ik je toelaat…) om en grotere training te maken.

Meer weten over hoe je een online programma kan maken? Lees de blog: Maak een online programma.

2) Toewijding en doorzettingsvermogen

De grootste valkuil van online ondernemen, online programma’s maken, internet inzetten, is dat je heel veel tijd moet investeren voordat je resultaat ziet.

Werk je op uurtje/factuurtje dan weet je na ieder uur wat je verdiend hebt.

Maak je een online training, schrijf je een blog, of een nieuwsbrief? Dan moet je nog maar zien of je iets verkoopt.

Online ondernemen betekent door moet gaan als je tegenslagen ondervindt. En die komen zeker (ik zal niet een opsomming geven van mijn tegenslagen, want dan ben ik nog lang niet klaar 😉 ).

Zonder toewijding en doorzettingsvermogen gaat het zeker niet lukken.

Daarom werk ik graag persoonlijk met mijn klanten. Mijn klanten die alleen in mijn online programma’s zitten, bel ik geregeld persoonlijk op om ze te motiveren en ze krijgen toegang tot mijn maandelijkse live trainingen.

3) Bereidheid om te investeren in tijd, in tools en in kennis

De derde noodzaak om succesvol jouw online business vorm te geven is de bereidheid om te investeren.

– Investeren in tijd omdat je veel zaken moet maken en neerzetten voordat je iets verkoopt.

– Investeren in de juiste tools en programma’s. Goed gereedschap is het halve werk, is het gezegde. Zo is het online ook. Goede tools kosten wat meer geld, maar zijn hun geld dubbel en dwars waard. (Net als uitbesteden van bepaalde taken)

– Investeren in jezelf door het aanleren van nieuwe technieken en andere manieren van denken.

De beste investeringen zijn uiteindelijk investeringen in jezelf. Deze neem je mee voor de rest van je leven.

Ik ben zelf iemand die graag veel dingen zelf uitzoekt. Ik sluit eerst een elektronische product aan, voor ik de handleiding uitpak. Herkenbaar voor vele mannen J. Maar ik heb afgeleerd om telkens het wiel zelf uit te vinden. Dat is contraproductief. Kost veel tijd. En vaak is het meer een vierkant wiel dan een vliegwiel.

Daarom blijf ik in mijn kennis investeren. Door mij persoonlijk te laten coachen en door online trainingen te volgen van Brendon Burchard, Amy Porterfield, Dean Graziosi om er een paar te noemen van dit jaar.

Wat kan jij doen?

Herken je je in dit verhaal? Ben jij die trainer, leraar of coach die ook meer mensen wilt bereiken en zijn eigen online onderdeel wilt opzetten?

Beschrijf dan voor jezelf eens wat voor jou een online onderdeel in jouw praktijk of school betekent. Een ebook of online training? Een community of een webinar? Is jouw product aanvullend op je huidige praktijk of staat het er los van? Is het een volledig nieuw idee?

Ben je klaar om jouw (offline) ondernemer naar het volgende niveau te brengen? Wil jij ook een realistisch en succesvol online onderdeel in je bedrijf bouwen?

Laat mij je dan helpen om dat succesvol en realistisch te doen.

Schrijf je nu in voor de voorregistratie van de Online Business Booster. We beginnen gezamenlijk half januari. Je kan je nu al aanmelden voor de voorregistratie. Aanmelden is geheel vrijblijvend. Begin januari 2018 opent de inschrijving voor 2018. In deze training gaan we samen van jouw bedrijf of idee een winstgevende online bedrijf maken.

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je geen.

Bastiaan

[bctt tweet=”Heb je een hobby of een bedrijf – Een hobby kost geld – Een bedrijf levert geld op” username=”Roadmap2indep”]

[bctt tweet=”Gun jezelf om te leren – Kill perfectionisme ” username=”Roadmap2indep”]


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.