Het jaar 2017 is nu toch bijna afgelopen, nog twee weken en dan liggen de meeste bedrijven op zijn gat.

Tijd om terug te kijken en vooruit te blikken. Hoe was jouw 2017? Heb je behaald wat je wilde doen dit jaar? Of denk je… 2018 mag wel wat beter worden!

Zoals je weet, richt ik mij op zelfstandig ondernemers met internet meer klanten en omzet willen krijgen. Ik maak online trainingen, tools, geef tips en probeer je echt naar het volgende niveau te krijgen. Met die online onderdelen kan je zelf heel veel bereiken.

Het afgelopen jaar sprak ik menig offline ondernemer en bleek dat ze hele ‘logische' onderdelen op internet nog helemaal niet op orde hadden. Mailinglijst, weggever, ze waren er nog niet aan toegekomen of ze wisten niet hoe. In 2018 een nieuwe kans?

 

Loze beloftes, weinig gerealiseerd

Als ik dan vroeg: ​Waarom niet? Dan kreeg ik allerlei excuses als : Te veel willen, te snel gaan, te vroeg stoppen, te ongestructureerd of niet de discipline hebben om zelfstandig een online training te volgen en dan stap voor stap uit te voeren.  Misschien herken je je wel in een van deze dingen.

​Maar vaak zeiden ze dat het ook kwam dat ze zich verloren hadden in grote beloftes waar ze eigenlijk nog niet aan toe waren.

Voorbeeld 1: Doe aan Facebook marketing!

Je wordt op het moment overspoeld met Facebook marketing trainingen. Maar als je net zoals de meeste ondernemers geen geautomatiseerde mailinglijst hebt, wat wil je dan met je Facebook marketing doen? Zonde van je geld.

Voorbeeld 2: Maak een eigen online programma!

Het maken van een online programma is veel werk en kost veel tijd. Veel ondernemers haken halverwege af omdat ze het werk onderschat hadden. Anderen komen er achter dat ze het niet kunnen verkopen omdat ze niet bekend zijn, geen mailinglijst hebben, geen goedkopere instap producten hebben.

Ik ben niet tegen dit soort trainingen. Beide producten zijn in de basis goede tools. Maar de meeste ondernemers zijn hier helemaal nog niet klaar voor. Mijn oprechte advies is als je geen mailinglijst hebt, begin dan niet met een online programma of FB marketing. Zorg eerst voor een automatisch werkende emaillijst.

TRIO2 - Persoonlijke begeleiding

Grote belofte en te realiseren – Persoonlijke begeleiding

Online programma's kende je al van mij. Wat je misschien niet weet, is dat ik verschillende zelfstandig ondernemers een-op-een begeleid met hun online activiteiten.

Ik beloof de mensen met wie ik werk geen gouden bergen, geen overnight success, geen 40 duizend euro tijdens hun vakantie. Ik beloof realisme. Wat kan jij bereiken vanaf het niveau waar je nu staat? Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen horen daar bij? En hoe realiseer je dat in de tijd.

Op deze manier halen mijn persoonlijke klanten snel echte resultaten. Zoals het neerzetten van je website, mailinglijst, weggevers en je emailmarketing binnen enkele maanden. (Veel ondernemers hebben deze stappen na enkele jaren nog niet op orde.)

Of het maken van een geautomatiseerde lead-machine. Een vliegwiel waarmee automatisch nieuwe mensen op je mailinglijst komen zonder dat je daar geld op toe legt. Een noodzaak voordat je gaat adverteren.

En wil je wel een groot online programma maken? Dan wil ik eerst zeker weten dat je de vorige twee stappen draaiend en op orde hebt. Anders ben je tijd en geld aan het weggooien in de grote allesverslindende put die Facebook heet.

Wat wil jij bereiken in 2018?

Mijn persoonlijke begeleiding start met de vraag: Wat wil jij echt bereiken met internet in je bedrijf?

 1. Beter zichtbaar zijn online?
 2. Je mailinglijst op orde van begin tot eind?
 3. Online omzet maken met eigen online producten?

Wat het ook is, samen bekijken we eerst wat in die maanden realistisch en haalbaar is.

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin je ambities en wensen op tafel komen. We onderzoeken de haalbaarheid en wat daar voor nodig is. In dit gesprek geef ik je vervolgens aan waar ik je mee kan helpen en wat jouw investering in tijd en geld is. Pas daarna beslis je of we samen aan de slag gaan.

Want ik wil dat we beiden vertrouwen hebben in jouw resultaat. Zonder loze beloftes. Dat is goed voor jou en je bedrijf en belangrijk voor mijn succespercentage.

Mag ik je helpen om 2018 een top online jaar te maken? Stuur mij een korte email met je naam, je bedrijf, website, telefoonnummer en wat je wilt bereiken. Ik neem dan eerst telefonisch contact met je op en vertel je meer over dit traject.

Heb je vragen dan kan je die natuurlijk ook stellen ;-). Contact

Doe mee en win een sessie Speedcoaching Internetstrategie

Tot slot heb ik nog een vraag om deze blog af te sluiten. Heb jij op dit moment een coach of heb je je wel eens laten coachen op je bedrijf? Of heb je een buddy waarmee je wekelijks spart of en eigen mastermind? Schrijf in het commentaarveld hieronder ja of nee en of het je bevallen is. Geef ook aan wat jij met internet wilt bereiken en hoe jij daar het liefste bij geholpen zou willen worden.

Onder de reacties verloot ik een telefonische Speedcoaching Internetstrategie waarin ik je direct advies geef hoe je de volgende stappen kan zetten in jouw (online) bedrijf. Praktische, pragmatisch en concreet.

Ik hoor graag van je.

Warme groet,

Bastiaan de Koning


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  8 Reacties op "Maak 2018 Succesvol Zonder Loze Beloftes"

  • Leanne

   Bas, ik heb inmiddels een afspraak met je gemaakt voor aanstaande dinsdag. De site staat marcer moet nog veel gebeuren. Zin in !

   • Bastiaan

    Met de plannen die er nu voor het komende jaar liggen, moet het zeker een knallend 2018 gaan worden. Dank je dat ik je daar bij mag begeleiden!

  • Mariska van der Meulen

   Hi Bas, wat een gaaf artikel weer! Je slaat elke keer de spijker op de kop. Ik heb een Mastermind groep waar ik heel blij mee ben, heb in het verleden ook met een businesscoach gewerkt. Wat een belangrijke verbetering zou betekenen voor mijn bedrijf, dat is het strategisch bouwen aan de online zichtbaarheid (niet hapsnap…). Doel is meer klanten voor mijn offline producten, op termijn ook voor mijn online producten die op de planning staan. Mooie en belangrijke dingen doe je!

   • Bastiaan

    Dank je Mariska!
    Online zichtbaar zijn met een plan is zeker heel belangrijk. Dat voorkomt dat je iedere week denkt… Hmmm, ik moet weer wat plaatsen. Op welke termijn wil je je online producten hebben staan? Maak het eerste niet te groot, en stel een strakke deadline 😉 Succes

  • Jolanda Touw

   Hai Bastiaan. Dank voor je blog. Ik heb geen zakelijke coach. Wel heb ik ruim 500 abonnees op mijn Ontspannen werken tips die ik ook publiceer op http://ontspannenwerken.nu.

   Op LinkedIn heb ik bijna 1000 contacten.

   In de toekomst wil ik mijn boeken over ontspannen, mindfulness en omgaan met stress langs deze digitale wegen promoten. Maar die moet ik eerst nog schrijven… timemanagementtips hiervoor zijn welkom;-)

   Groet Jolanda Touw

   • Bastiaan

    Hi Jolanda, 500 abonnees is geen slecht aantal hoor. Ik denk dat je tips heel waardevol kunnen zijn voor veel mensen. Wat ik van je weet is dat ontspannen werken soms in hele kleine dingen kan zitten zoals je houding op je stoel achter de computer. Top. (Boeken zijn een geweldig middel voor je eigen promotie en autoriteit author-iteit) Groet, Bastiaan

  • Anneke

   Ja. Coach, mentor en MasterMind. In 2018 ga ik een groter deel van mijn tijd focussen op online. Offline staat. Ik ga een tweede online training lanceren en wil deze gaan verkopen mbv webinars.

   • Bastiaan

    Je gaat als een trein Anneke! Niet vergeten dat je ook standaard op BNR podcasts te beluisteren bent!

Reacties zijn gesloten.