SEO in 2020, hoe word je goed gevonden in Google?

Om beter gevonden te worden in Google zijn de volgende 5 acties van belang voor jouw SEO:

  1. Zorg voor goede content
  2. Een snelle website
  3. Richt je op mobiel
  4. Je website moet makkelijk te navigeren zijn
  5. Zorg voor SEO op je pagina

 

 

In de video bespreek ik de 5 tips om beter gevonden te worden in Google door je SEO te verbeteren.

SEO in 2020 - zoekmachineoptimalisatie

Verbeter je SEO

1. Zorg voor goede content

Waardevolle informatie blijft het belangrijkste om goed gevonden te worden. Mensen zoeken een antwoord op hun vragen. Kan jij die vragen beantwoorden? Hoe beter je dat doet, hoe beter je gevonden zal worden.

2. Een snelle website

Als mensen op een link klikken en ze moeten lang wachten tot de pagina ingeladen is, dan klikken ze weg. Let er op dat je pagina niet te groot en te zwaar is. Verklein je afbeeldingen. En zorg eventueel voor een Content Delivery Network zoals bijvoorbeeld Cloudflare.

Test je pagina op Google Page Speed

3. Richt je op mobiel

De meeste mensen maken hun website op een desktop of laptop. Dat is makkelijk. Maar de meeste gebruikers zitten op een mobiel apparaat. Dus zorg ervoor dat je website uitstekend draait op een mobiel. Testen testen testen! Let er op dat je een voldoende grote lettertype neemt 16px of meer. Dat je knoppen niet te dicht bij elkaar zitten, bijvoorbeeld in je menu structuur.

4. Je website moet makkelijk te navigeren zijn

Jouw website bezoeker moet het gevoel hebben dat je website waardevol is, en dat het gemakkelijk is om informatie te vinden. Hoe meer afgeschermde gedeeltes, hoe meer moeilijk te vinden informatie, hoe meer je bezoekers zullen afhaken. Google ziet de duur dat mensen op je website blijven. Dat telt allemaal mee. Denk aan je gebruiker op je website. Hoe makkelijk kan je het voor ze maken?

5. SEO op je pagina

Zoekmachine optimalisatie op je webpagina blijft belangrijk. Als je niet weet hoe, volg een cursus of besteed het uit. Er zijn tools om je te helpen zoals Yoast in WordPress. Indien je het online marketing platform Kajabi gebruikt, zoals ik, bekijk dan de video op Kajabi-users.nl over SEO in Kajabi waarin ik je laat zien hoe je Kajabi instelt voor de juiste zoekmachine optimalisatie.

Conclusie voor SEO in 2020

Zoekmachineoptimalisatie blijft belangrijk. Ook in 2020. Het gaat niet meer alleen om de juiste woorden gebruiken. Het gaat om het totaal, welke content maak je, hoe waardevol is deze, hoe makkelijk te lezen en navigeren is deze op desktop en mobiel. Met al deze onderdelen moet / kan je rekening houden.

Wat doe jij aan SEO op je website?

Welke tools gebruik jij? Er valt nog heel veel over zoekmachineoptimalisatie te zeggen. Maar wat is jouw killer-tip? Deel hem hieronder in de reacties.

Succes,

Bastiaan

Meer lezen:

E-mailmarketing of SEO / SEA – Wat doe jij?

Content Recycling – Gebruik je Blogs opnieuw


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.