Begin van deze week was ik in gesprek met een van mijn coachingsklanten. Ik vertel haar waar ze haar weggever op haar website moet zetten en dat ze daar een optin-formulier aan moet hangen.

Een wat waar aan hangen???

Ze keek mij aan of ik van mars kwam. Ik dacht dat ik helder was, dit was zo basis. Maar ze had geen idee wat een ‘optin-formulier’ was.

Mijn fout. Wat ik vanzelfsprekend vind en waar ik vanuit ga dat de hele wereld dat wel zal weten. Zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet.

Spreek jij de taal van je klant?

Soms kom je op een website en heb je geen idee waar het over gaat.

Het is inderdaad Nederlands, maar het taalgebruik is zo wollig.

Als doorgewinterder ondernemer loop je het gevaar dat hele normale woorden voor jou voor een leek of jouw gemiddelde klant als abacadabra klinkt.

Zeker op je website en in je emails. Als je klanten niet snappen waar je het over hebt… Je begrijpt het denk ik wel. Je bent ze kwijt…

[bctt tweet=”Praat eens wat kleurrijker – Spreek de taal van je klant” username=”Roadmap2indep”]

[bctt tweet=”Wollige taal is niet lollig” username=”Roadmap2indep”]

[bctt tweet=”Interessant… Wat betekent succes eigenlijk voor jou?” username=”Roadmap2indep”]

Wollig is niet lollig

Een ander bekend probleem is dat je woorden gebruikt die helemaal niet zo duidelijk zijn als jij denkt. Iedereen kan bij die woorden een ander beeld hebben. En toch gebruikt (bijna) iedereen ze. Kijk eens naar de volgende zinnen:

  • Ik help je met meer geluk in je leven.
  • Ik help je met succes in je bedrijf.
  • Ik help je om beter in je kracht te staan.
  • Ik help je om met passie te ondernemen.

Klinkt heel mooi allemaal. Maar heb jij wel het zelfde beeld bij geluk als ik? Wat betekent geluk voor jou? Wanneer ben jij gelukkig? Als de rekeningen zijn betaald of als je 30.000 per maand verdiend? Als je vriend(in) bij je blijft of als je de vrijheid hebt om overal te rollenbollen?

Wanneer ben jij succesvol? Wanneer sta jij in jouw kracht? Het is allemaal wollig. En wollig is niet lollig.

EN WAT BETEKENT PASSIE?

Veel online coaches en trainers spreken over passie. Werken met passie, leven met passie, ondernemen met passie!

Heb je wel eens gegoogled op afbeeldingen met het woord passie? Moet je eens doen. Het loopt uiteen van de Christelijke vorm van Passie tot een tijdschrift met schaars geklede dames.

Wat zal ondernemen met passie dan betekenen?

Dit woord is zo vaag en betekent voor iedereen wat anders. Waarschijnlijk bedoelen de meeste trainers/coaches dat je meer plezier hebt in het werken, je leven, of je onderneming. Of het kan ook betekenen dat je voor het geld gaat, de omzet. Dat je de vrijheid hebt om te doen en te laten wat je wilt. Dat je geniet van je werk.

Jij mag het zeggen.

Meer succes in je bedrijf!

Succes in je onderneming, succes met je bedrijf! Succes met je gezondheid!

Wat betekent dat? Dat je heel veel klanten hebt? Dat je veel omzet maakt? Dat je een voorbeeld voor anderen bent? Dat je je doelen behaalt?

Ik merk dat ik zelf ook het woord succes en succesvol gebruik. Vaak in combinatie zoals ‘meer succes’. Daarmee wil ik dat mijn lezers het woord succes aan zichzelf relateren. En dat er sprake is van groei. Van een volgend niveau ten opzichte van waar ze nu staan. Maar om ze succes te beloven??

Tip van de week – Less is More

Kijk eens heel goed naar je website. Is het voor jouw lezer direct duidelijk waar je website over gaat? Vraag het eens aan een paar mensen. Over het algemeen heb je veel te veel tekst op je pagina staan en is de makkelijkste stap om te schrappen. Less is more!

Voldoet jouw website bijvoorbeeld aan de drie-seconden regel?

De watvoorwelkeregel?? In mijn gratis e-book ‘Ondernemen op de automatische piloot’ leg ik deze regel uit. Vergeet niet om ook de bijbehorende keynote-presentatie te bekijken, dan laat ik je ook nog voorbeelden zien van goede en slechte websites. Download ebook >>>

Het woord is aan jou

Welk jargon gebruik jij regelmatig? Gebruik jij ook woorden als succes, kracht, passie of geluk? Wat bedoel je daar dan mee? Of erger jij je ook aan wollige woorden? Welke zijn dat dan?

Schrijf je antwoord in het commentaarveld hier onder de video. Dank je!

Dit is het!

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen!

Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.