Bezoek jij wel eens een seminar of een training over ondernemen?

Ja? Dan behoor je tot een kleine groep ondernemers die niet zelf het wiel wil uitvinden en die open staat voor nieuwe en slimme ideeën.

Nee? Dan kan ik je aanraden dat zeker te gaan doen. Je stapt even uit je bedrijf en kijkt met een helicopterview naar je eigen bedrijf. Geïnspireerd en vol nieuwe ideeën kan je dan weer door.

Middag van de ZZP'er Flyer
Klik en Download de Flyer

En zulke trainingen hoeven helemaal niet duur te zijn? Of veel tijd te kosten.

Dinsdag 28 november spreek ik, samen met 3 andere top-ondernemers op de middag van de ZZP’er. Van zzp’er of starter naar succesvol ondernemer. Voor de 10 euro entreegeld inclusief netwerkborrel, hoef je het niet te laten.

Je kan je hier aanmelden op de site van de bibliotheek Noordwijk >>>

Laten we ook even verder kijken. Waarom is het zo belangrijk om jezelf te ontwikkelen? Is ondernemen dan niet iets wat je op je gezonde boerenverstand kan doen?

Creatief opnieuw het wiel uitvinden

Ik ben opgegroeid met het idee dat je alles kan. Daarnaast ben ik een man, en om een stereotype beeld compleet te maken… Ik ga ook eerst met nieuwe apparatuur of software aan de slag, voordat ik de handleiding lees…

Is dat slim? Nee natuurlijk niet. Maar wel leuk!

Net als ondernemen. Dat moet ook leuk zijn.

Helaas heb ik zelf moeten ondervinden dat het HELEMAAL niet slim is om als ondernemer, ieder wiel zelf uit te vinden. Het vreet tijd. Bovendien maak je erg veel fouten. En je omzet blijft uit. Ligt dat aan het vak van ondernemen? Of misschien aan mijn eigen eigenwijsheid?

Herkenbaar? Misschien ken je wel iemand die ook zo bezig is. Iemand in je nabije omgeving? Iemand die je smorgens in de spiegel in de ogen kijkt…?

Mijn eerste jaren als ondernemer hadden weinig met ondernemen te maken. Ik had geen idee waar ik mee bezig was. Tot ik weer in mijzelf begon te investeren. En vooral in mijn kennis over ondernemen, ondernemerschap.

Mijn belangrijkste les was…

Je moet het wiel niet zelf willen uitvinden. Maak gebruik van de kennis van mensen die het wiel al vaker in elkaar gezet hebben. Dat gaat veel sneller en de kans op succes (lees omzet) is veel groter.

Duhhhh…

Maar zoals Cruijf zei: Je gaat het pas zien als je het door hebt.

Ik wist het wel… Maar ik had het niet door.

Uit de coaching van vele andere ondernemers, zowel online als offline, weet ik dat heel veel ondernemers het ook niet zien. Ze blijven zelf aanrommelen, ploeteren en komen maar moeizaam verder. Om hulp vragen is lastig. Of wordt vaak niet gedaan omdat ze denken dat het advies (te) duur is… Zet daar je eigen uren maar eens tegenover.

Start met leren – Zet het in je agenda

Sinds 2013 heb ik vele trainingen gevolgd over ondernemerschap. In Nederland rond de 30 seminars . Internationaal zo’n tiental trainingen. Meerdere online cursussen. Vele boeken gelezen. Veel geleerd en heel veel uitgeprobeerd.

Terugkijkend was ik zonder deze trainingen nooit zover gekomen als ik nu heb bereikt. Had ik mijn bedrijf Roadmap2independence nooit opgestart. En was ik waarschijnlijk weer ergens aan het werk, omdat het vak ‘ondernemen’ niet was gelukt. Het was misschien een grote investering, maar wel een die het waard was!

Ik hoop dat jij ook investeert in je eigen kennis. Dat je daar tijd voor vrijmaakt. Iedere week een paar uur. Om te voorkomen dat je studietijd verloren gaat in je dagelijkse werkzaamheden, zet deze tijd in je agenda. Reserveer een vast blok om aan je eigen kennis over ondernemerschap te werken.

En misschien denk je nu…

Duhhhhh Bas! Dat weet ik toch al!!!!

Stel jezelf dan de vraag: Doe ik het ook???

– Nee? Pak dan maar snel je agenda 😉

– Ja? Mijn complimenten. Het kan niet anders dan dat je echt sprongen maakt met je bedrijf.

Wat is jouw volgende stap?

Ik ben heel benieuwd wat jouw volgende stap gaat worden? Welke trainingen ga jij volgen? Of welk boek ga je lezen? Welk onderdeel wil jij ontwikkelen?

Als ik je mag helpen om online meer klanten en omzet te krijgen, laat het mij weten. Je kan mij altijd persoonlijk emailen met een reply op de wekelijkse blog-mail.

Natuurlijk kan je mijn trainingen volgen online.

Maar als je mij persoonlijk wilt spreken en zien, kom dan 28 november naar de Middag van de ZZP’er van 13:00-18:00 uur in de bibliotheek in Noordwijk.

De sprekers zijn:

klik op de afbeelding voor de flyer

– Erik Broekhuijsen: Klopt jouw website wel met jouw pitch en met wie je bent?

– Ellen Massaro: Maak werk van je tijd

– Leni Minderhout: Van werknemer naar ondernemer

– Bastiaan de Koning (Ikzelf dus): Meer klanten dankzij internet

Er zijn workshops, netwerkmogelijkheden, stands met info over ondernemerschap en je kan direct tips van alle sprekers krijgen over je bedrijf. En dat alles voor € 10,-

Ik hoop je dan te zien!

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen.

Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.