Online ondernemen lijkt zo simpel.

Een website, een product, een emailtje en geld verdienen.

Veel ondernemers onderschatten wat online ondernemen is.

Ze willen snel met hun bedrijf online. Ze beginnen vol enthousiasme. Eventjes een e-boek maken, website in elkaar zetten en cashen…

En dan worden ze overweldigd door alles wat ze moeten doen:

Ik moet een mailinglijst opbouwen. Ik moet een autoresponder hebben. Ik moet een weggever hebben. Ik moet een website hebben. Ik moet op Facebook zitten. Ik moet emails sturen. Ik moet iDeal hebben. Ik moet een online training maken. Ik moet een goede salespitch hebben. Ik moet bloggen. Ik moet video doen. Ik moet een funnel bouwen. Ik moet zien dat het allemaal samenwerkt. Ik moet… Ik moet…

Wat moet ik eigenlijk? Wat is de volgende stap?

Pffffff… Online ondernemen lijkt wel gewoon werk…

Zucht…

Ze volgen een webinar hier, een Facebook training daar, een live training over bloggen zus en iets over WordPress zo. Oh ja, een training over branding! Of over emails schrijven…

Rrrrrrrrr. Dan maar beginnen met mijn website. Zonder website geen online ondernemer, toch?

Beng! € 1.500 voor een één of andere online training waarin beloofd wordt dat je een website maakt waarmee jij binnen 6 maanden de omzet van je dromen binnenhaalt…

Dream on…

Na 6 maanden staat een halve website met een weggever die niets met je producten te maken heeft. Geen omzet… Enthousiasme is weg. Waardeloze training! Zonde van je geld…

Ze zijn verdwaald in de jungle van het online ondernemen.

Geen structuur, geen visie en geen idee hoe hun online bedrijf er eigenlijk uit zou moeten zien en welke stappen ze daar voor moeten zetten.

Ik snap wel dat je de weg kwijt raakt in dit oerwoud!

It’s a f*cking jungle out there!

online-business-jungle

(klik op het plaatje om het te vergroten)

Voor mij was online ondernemen een pad van heel veel uitzoeken, vallen en opstaan. Mijn online onderneming was zeker geen overnight succes! Het was doorzetten. En investeren in mijn eigen kennis en ontwikkeling om te zorgen dat ik de juiste informatie had. En daarbij voorkomen dat ik niet achter ieder nieuw shiny object aan rende.

Ik moest terug naar af.

Eerst voor mijzelf helder krijgen hoe mijn online onderneming er uit moest komen te zien. En daarna opnieuw alles neerzetten. Maar nu met structuur. Nu met een duidelijk beeld hoe alles op elkaar aanhaakt en met elkaar samen werkt.

In de bovenstaande mindmap zie je mijn gedachtenspinselen. Klik op het plaatje om het te vergroten.

Mijn Roadmap! Verkoop je eerste product online.

Ik geloof in ondernemers omdat zij zich geroepen voelen om vanuit een bepaalde drive andere mensen te helpen ook verder te komen.

Daarom zie ik het als mijn missie om succesvolle zelfstandig ondernemers te leiden door deze jungle van online activiteiten. Ik wil ze hun online survival guide geven. Een roadmap om niet te verdwalen. En niet afgeleid te worden door al die andere dingen die ook moeten.

Mijn stelling is dat je zonder een goede roadmap gegarandeerd verdwaalt in de jungle van online ondernemen. Je zult dus een hele goede roadmap nodig hebben:

 • Een roadmap die je stap voor stap meeneemt langs de sleutelelementen van een succesvolle onderneming: Structuur. Conversie. Groei.
 • Een roadmap die je laat zien waar je staat en waar je heen moet met jouw online bedrijf.
 • Een roadmap die je vertelt wat je nu als eerste met doen en wat je vooral moet laten.
 • Een roadmap die je helpt om een succesvolle online onderneming op te bouwen waar je jaren mee vooruit kan. Geen quick-win, maar een lange termijn strategie.
 • Een roadmap die je laat zien hoe je de resultaten kan meten die je behaalt.
 • Een roadmap om je eerste en alle volgende producten mee te verkopen!

Dat noem ik mijn ‘Online Business Roadmap’.

Quick wins of lange termijn succes?

Ik ga je geen gouden bergen beloven. Ik ga je geen overnight succes bieden.

Als je met mij gaat werken, dan beloof ik je overzicht, structuur, continuïteit en hulp op de onderdelen die jij nu nodig hebt. En iedere succesvolle ondernemer weet dat dit de elementen zijn voor een succesvolle omzet. Die volgt vanzelf, mits je gecommitteerd blijft!

De eerste stap is om je eerste product online te krijgen en te verkopen. Wat voor product dat is? Dat hangt af van jouw bedrijf en je wensen. Wellicht hangt het direct samen met je huidige offline bedrijf. Wat ik daar over wil zeggen, maak je eerste product niet te groot. Begin niet met een grote online training, live events en webinars. Als je nog geen ebook kan verkopen, gaat een grote training ook niet lukken… (Sorry als ik hard ben, maar je hebt niets aan valse beloftes)

Om die eerste stap te kunnen zetten moet je een aantal sleutelelementen van een online bedrijf goed en gestructureerd neerzetten. Dat zijn de bouwstenen van mijn programma de Online Business Building Blocks.

De Online Business Building Blocks is een programma met 12 stap voor stap trainingen om je eerste product online te verkopen (en daarna alle volgende). Heb je deze stappen niet op orde, dan verkoop je niets, zelfs niet met de beste Facebook marketingtrainingen.

nils-de-rijk-testimonial

In 12 stappen online

Hoeveel dure trainingen van 997 of 1.497 euro of nog meer heb jij al gekocht? Blij mee?

Best kans dat ‘je er nog niet aan toe was'. Dit heb ik inmiddels zo vaak gehoord, je bent niet alleen.

Daarom ben ik van mening dat je eerst de basis van je online bedrijf goed met hebben. Het fundament, je bouwstenen. Als die staan, dan pas worden zaken als Facebook marketing of het geven van webinars interessant.

De Online Business Building Blocks kost maar € 997 ex btw. Voor dat bedrag krijg je toegang tot meer dan 12 stap voor stap trainingen van 97 tot 197 euro om de steutelelementen van jouw online onderneming te realiseren.

Ga naar Online Business Building Blocks

Ben jij een serieuze succesvolle ondernemer die niet wil verdwalen in de jungle van online ondernemen? Begin dan met de Online Business Building Blocks en zet gestructureerd jouw onderneming online.

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de wereld om je heen

Bastiaan

Ps. Wil je meer informatie over de Online Business Building Blocks, klik dan hier.


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  2 Reacties op "Online Business – It’s a F*cking Jungle!"

  • Anneke Panella-Drijver

   He Bas, ik kan niet anders zeggen dan dat je echt precies de spijker op zijn kop slaat. Ik heb zo vaak het gevoel gehad dat ik nog een training moest volgen, nog een boek moest kopen, nog meer informatie moest verzamelen omdat ik las dat dit moest. Het overzicht was ik totaal kwijt. Het is zo fijn hoe jij alles helder verwoordt, de verbanden legt en het zo duidelijk kunt uitleggen. En vooral als je geen tijd hebt om alles uit te zoeken, omdat je druk bent met je klanten. Complimenten! Super waardevolle training deze Online Business Building Blocks!
   Groet, Anneke

   • Bastiaan

    Dank je Anneke, het is een genoegen met je samen te werken! Als ik zie wat jij online bereikt hebt dit jaar. Wow! Een voorbeeld voor vele ondernemers die ook de stap naar online willen maken.

Reacties zijn gesloten.