Worstel jij ook met het maken van je website?

Tijdrovend, Frustrerend, gedoe?

Je bent niet de enige!

De meeste ondernemers zijn weken, maanden bezig om hun website te maken of te laten bouwen.

En als ‘ie eindelijk af is, zijn ze niet tevreden. Er mist een onderdeel. Teksten zijn niet lekker. Een kleine aanpassing duurt dagen of kost handen vol geld.

Het bewijs dat je binnen 1 dag een website kan bouwen!

Kan je BINNEN 1 DAG een professionele website voor ondernemers bouwen met WordPress en zonder dat je een IT-er bent?

Die challenge ging ik op deze pagina aan. Je kan de blog daarover hier vinden >>>

De site One-Day-Website.nl is het bewijs dat je binnen één dag een hele site, inclusief een winkelomgeving, algemene voorwaarden en blog kan maken.

Alle handelingen die ik gedaan heb, zijn opgenomen en tot een cursus gemaakt. De cursus is nu beschikbaar.

Meer weten? Ga snel naar: http://one-day-website.nl/producten/

Het geheim hoe je WEL snel een website kan maken

Ondernemers klagen vaak dat het maken van een website zo technisch is. WordPress, plugins, allemaal lastig…

De techniek schrikt af. Maar het probleem zit dieper. Het probleem is niet de techniek… 

WordPress is zo gemaakt dat je er alleen maar teksten en plaatjes in hoeft te plaatsen. Meer hoef je niet te weten van de techniek achter je website. Je wilt toch geen HTML programmeur worden? En als je dat wel nodig hebt, wees dan zo slim om het uit te besteden.

Het probleem is dat de meeste ondernemers geen idee hebben wat ze op hun website gaan zetten. Of hoe hun site er uit moet komen te zien. Ze beginnen maar wat en proberen gaandeweg er wat van te maken.

Dit is een one-way-ticket naar frustratie en weken zo niet maanden werk.

Een goede voorbereiding is 80% van het werk

De oplossing zit in de voorbereiding die je doet VOORDAT je aan je website begint.

Dat je weet welke teksten je op je website gaat zetten. Welke producten je wilt plaatsen. Welke afbeeldingen je gaat gebruiken. Welke stijl je wilt uitdragen.

Als je dat helder hebt, is het maken van jouw website een invuloefening.

Knippen en plakken in WordPress? Dat kan jij ook! En anders je assistent of je besteedt dit gedeelte uit.

Maar wat gaat er dan mis?

De 3 valkuilen waarom je niet snel je website neerzet

Er zijn 3 grote valkuilen waardoor we dagen, weken, zo niet maanden bezig zijn om onze nieuwe website van de grond te krijgen.

Valkuil 1: Niet alle content klaar hebben staan

De eerste grote valkuil is je voorbereiding. Dat klinkt logisch. Maar kijk eens naar hoe je nu bezig bent geweest…

– Heb jij alle teksten die je op je website al geschreven en klaar staan? Zijn die echt goed? Kort, krachtig? Klantgericht?

– Heb jij alle afbeeldingen bij elkaar gezocht? Logo's laten maken? Foto's geregeld?

– Staan alle teksten zo klaar dat je ze alleen maar hoeft te knippen en plakken?

– Heb je meerdere formaten van alle afbeeldingen zodat je niet misgrijpt als je een vierkante afbeelding moet hebben in plaats van dezelfde afbeelding liggend?

Als je jouw teksten en afbeeldingen niet klaar hebt staan, kan je er op rekenen dat je veel langer bezig bent dan noodzakelijk is.

Valkuil 2: Gebruik alleen professionele tools en techniek

Goed gereedschap is het halve werk… Toch…?

Je wilt het aantal mensen dat bij mij klaagt dat hun webhosting niet werkt, de kost niet geven. Slechte WordPress thema's. Automatische updates die hun website platleggen. Waarom? Omdat te besparen op enkele tientjes per jaar? Zonde, want meestal is het duurkoop

Als ik praat over een online onderneming, dan heb ik het over het meest waardevolle bedrijfsonderdeel van jouw onderneming. Daar zal ik nooit op bezuigingen. En ik hoop jij ook niet. Dus goede webhosting. Een goed praktisch professioneel WordPress thema. Een goede autoresponder.

Laat de kosten geen valkuil voor je worden.

Goede tools zijn echt niet duur meer. Slechte tools zijn dat altijd wel!!

Mijn WordPress sites zijn tegenwoordig allemaal gebouwd in Optimizepress. Dit professionele thema wordt vaak geüpdatet en goed onderhouden. Het is supermakkelijk en flexibel. De website One-Day-Website.nl is helemaal in Optimizepress gebouwd.

De tools die ik zelf het meeste gebruik, vind je op mijn Toolbox pagina.

Valkuil 3: Direct de details aanpassen

Ik ben ervan overtuigd dat jij iemand bent die zijn werk heel serieus neemt. En aan jouw ondernemersmentaliteit zal het liggen. We werken allemaal hard. Misschien niet altijd even ‘smart'.

De juiste mentaliteit om snel je professionele ondernemerswebsite neer te zetten is je perfectionisme los te durven laten.

Wanneer je met je website aan de slag gaat, zal je binnen enkele momenten al voor de valkuil staan van: ‘dit kan mooier, dit kan anders, even uitzoeken hoe ik dat kan aanpassen'. Gevolg: je bent een paar uur kwijt voor een kleine aanpassing. Je bent een dag verder en je hebt een halve webpagina gebouwd… Frustratie!

De snelste weg is: een goed professioneel thema gebruiken en eerst je hele website neer te zetten voor je gaat fine tunen en tweaken. Het kan altijd mooier. Het kan altijd anders.

Als je deze valkuilen gaat vermijden, ben ik ervan overtuigd dat je heel veel tijd gaat besparen bij het maken van je nieuwe website.

Wat is jouw grootste frustratie bij het maken van je website? Laat het weten in het commentaarveld hier onder de blog.


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.