‘Hey Bas, ik lees je blogs vaak omdat ze me erg inspireren na mijn bijna fatale ongeluk een aantal jaar geleden.’

Ik keek hem verbaasd aan. Het was 10 jaar geleden dat ik hem voor het laatst gezien had. Dat was op de reünie van mijn middelbare school in 2006.

Nu 10 jaar verder, waren we er weer. Het 160 jarig bestaan van het Dominicus college in Nijmegen. In mijn tijd gaven er nog Dominicanen in witte pijen les. Tegenwoordig zijn de paters verdwenen en zijn alle schoolgebouwen uit de 19e en 20e eeuw vervangen door nieuwe.

Zijn opmerking raakte mij. Ik had nooit meer iets van hem gehoord en wist ook niet dat hij mij volgde. We waren Facebookvrienden, dat was alles.

De kernvraag van ons gesprek was: Doe jij nu wat je werkelijk wilt doen?
En die vraag stel ik ook aan jou. Doe JIJ wat je werkelijk wilt doen?

Verder in deze blog vertel ik je hoe ik je daar eventueel bij kan helpen.

Een keerpunt om terug te komen bij wat je echt wilt.

Na onze middelbare school was hij, net als ik, aan zijn carrière begonnen. Hard studeren, hard werken, nieuwe baan, nog beter, want dan kom je er wel.

En net als bij mij, gebeurde er iets in zijn leven dat de hele boel overhoop gooide. In zijn geval een bizar ski-ongeluk dat hij ternauwernood heeft overleefd.

Mijn keerpunt was 10 jaar geleden. Ik had op dat moment de top van mijn carrièreladder bereikt. Zo voelde ik dat. Met al mijn studies en banen had ik echt naar deze functie toe gewerkt, en nu lag het in mijn handen…

Ik was de manager van een van de meeste toonaangevende orkesten in de wereld. Het Metropole Orkest. Ik werkte met artiesten als Trijntje, Borsato, Katie Melua, Michael Buble. En ik was gelukkig… Not…

Helaas, deze droombaan veranderde in een nachtmerrie. De roem bij deze functie bleek niet meer dan een illusie. Een pakketje schroot met een klein laagje chroom. Mijn ladder bleek ongefundeerd. Ik donderde er van af. En daar stond ik met de brokstukken van mijn droomcarrière.

Was dit het allemaal waard geweest? Was deze carrière dan zoveel belangrijker dan mijn gezondheid? Dan mijn gezin?

Was dit alles belangrijker dan, mijn dochter van 3 die zei…

Papa, moet je dan alweer werken…?

Voor mij was dit moment het keerpunt in mijn leven en het zaadje was geplant voor de Roadmap2Independence.

Is het pad waar je op zit wel je eigen pad?

Mijn oude schoolgenoot en ik spraken over het pad dat we zijn gaan lopen na onze school. Op grond van verwachtingen, overtuigingen, opvoeding en omdat onze vrienden dat ook deden. Het leek allemaal zo logisch en volgtijdelijk.

Hoe succesvol ook, het was niet ons eigen pad. Het waren niet onze eigen keuzes. Het waren keuzes gemaakt door het moment, ingegeven door onze opvoeding, omgeving, onze nieuwe gezinssituatie, onze financiële positie.

Daardoor bleek hij zo geïnspireerd te zijn door de kern waar mijn bedrijf de Roadmap2Independence voor staat:

Onafhankelijk is dat je de vrijheid hebt en voelt om de keuzes te maken die voor jou belangrijk zijn en dat je niet verwacht dat andere mensen of gebeurtenissen die keuzes voor jou bepalen.

Dat raakte me, hij bevestigde dat ik op de juiste weg bezig ben. Ons gesprek werd voor mij een van de waardevolste momenten die dag.

Het primaire doel van online ondernemen is niet geld verdienen…

Ondernemen is voor mij niet alleen geld verdienen. Geld verdienen is leuk, uitgeven nog leuker!

Ondernemen betekent voor mij gelukkig zijn.

Zodat ik andere mensen, zoals jij, kan helpen, kan inspireren en succesvol kan maken om ook jouw eigen pad te volgen.

Want ik geloof dat als je oprecht je eigen keuzes maakt, je ook gelukkiger bent. Dat geluk straal je uit naar jouw gezin of klanten, die op hun beurt ook gelukkiger zullen worden.

Het werkt als een steen die je gooit in het water. De golfjes worden groter en groter en groter.

Veel golfjes. Heel veel golfjes om te inspireren.

Daarom zet ik vol in op internetondernemen. Voor mij is internet het snelste medium om die golfjes sneller en verder te laten bewegen. Het is een podium waar je je 24/7 op kan begeven.

Ik denk dat ook andere ondernemers veel meer zouden moeten inzetten op hun online bedrijf, al dan niet naast je bestaande praktijk. Want ik geloof dat je met een online bedrijf veel meer mensen kan inspireren dan je ooit in de offline praktijk kan bereiken.

Hoe kan ik jou het beste helpen? Doe de 12 seconden survey.

Gelukkig… ik ben nog steeds een mensenmens. De wereld is niet alleen online en hebben we ook echte vrienden naast Facebook.

Ik kan nog zo hard proberen te inspireren via Facebook, emails of een blog zoals deze. Uiteindelijk wil je ook mensen spreken en zien. Even persoonlijk horen dat je op het goede pad zit, werkt beter dan van achter je computer proberen te verzinnen hoe het moet zijn.

Ik zoek een manier om dat persoonlijke contact meer te verwerken in mijn online trainingen.

Wil je mij daarbij helpen?

Mijn vraag aan jou is:

Hoe kan ik een supportprogramma maken zodat jij geïnteresseerd zou zijn?

Hieronder staat een hele korte vragenlijst. Wil je deze invullen? Het kost ongeveer 12 seconden en verplicht je tot niets.

Nu is het jouw beurt.

– Heb je de 12 seconden survey hierboven ingevuld?

Dan heb ik nog 1 laatste vraag voor je.

Heb jij een duidelijk keerpunt in je leven, waardoor je nu doe wat je doet? En was is dat dan?

Schrijf het hieronder in het commentaarveld.
Vergeet niet op ‘LIKE’ te klikken bij deze blog en delen is fijn!

Veel dank en hartelijke groet,

Bastiaan
Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen.


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  2 Reacties op "Een keerpunt in je leven"

  • Linda Thuijs

   Bedankt voor het delen van je kennis en je inspirerende verhaal over het keerpunt in je leven. Ik heb een jaar geleden ook zo’n keerpunt gehad; zo’n Magic Moment. Op dat moment werd het me ineens duidelijk wie mijn lievelingsklant is en viel alles op z’n plek. Ik ging als het ware ‘back to my nature’. Nu werk ik met Bed & Breakfast (e.a. gastenverblijf) eigenaren in binnen, maar vooral ook in het buitenland en zit ik in een flow. Mijn droom is om over een paar jaar als gedeeltelijk reizende ondernemer te werken. 🙂 Succes!

   • Bastiaan

    Mooi! Dank je voor het delen.

Reacties zijn gesloten.