Ken jij ook die dagen dat je niet goed weet waar je moet beginnen?

Het is niet dat je niet weet wat je moet doen. Je to do lijst is groot genoeg. Maar je komt er niet door heen.

Als er iets is dat je kan afleiden, dan pak je dat maar al te graag aan.

 

Ik vraag je dit omdat ik zelf weer door zo’n fase heen ben gegaan.

De motivatie op weer iets nieuws op te pakken is even minder. Ik weet dat ik moet bloggen, ik wil ook bloggen. Ik wil een video opnemen zoals deze, maar het komt niet uit mijn handen. Ik heb een lijst voor me liggen met 50 verschillende blogideeën en geen een motiveert mij om te gaan schrijven.

En dan is het tijd om terug te grijpen naar de redenen waarom je het allemaal doet.

Wat zijn de zaken die je echt motiveert? Wat is de waarom achter de dingen die je doet. Wat is jouw persoonlijke missie?

Als je jouw persoonlijk missie helder hebt, dan is het veel makkelijker om de zaken op te pakken die op dat moment belangrijk zijn en je minder af te laten leiden door minder belangrijke dingen.

Op het pad dat je als ondernemer loopt zijn er vele zijpaden. Doodlopende paden. Die wil je niet bewandelen. Je focus moet zijn om andere mensen te helpen en te inspireren. Althans dat is mijn focus. En ik denk dat de meeste ondernemers een soortgelijke focus hebben.

Een persoonlijke missie gaat je helpen om op dat pad te blijven wanneer je afgeleid wordt door de next shiny object. Wanneer andere mensen je uit het veld slaan omdat ze het maar stom vinden wat je doet. Of wanneer je even je motivatie niet kan vinden.

In de Online Business Booster gaan we hier in de allereerste lessen op in. Juist omdat er altijd een moment komt dan het ondernemerschap tegenvalt. En dan kan je op je drivers terugvallen. Er komt altijd zo’n moment!

Dus wat doe je dan wanneer je even van het pad afraakt?

 1. Herken het!
 2. Verander je fysieke houding
 3. Pak je persoonlijke missie er bij en lees hem hard op door
 4. Omring je met motiverende zaken zoals je moodboard of mijn uitgetekende versie van mijn Roadmap2Independence
 5. En als laatste: neem actie. Doe iets dat je wel motiveert en maak het af.

In mijn geval is dat deze vlog maken. Als ik hier een les uit kan halen, weet ik zeker dat er ook andere mensen zijn voor wie dit waardevol kan zijn.

Nu heb ik en vraag aan jou.

Heb jij jouw persoonlijke missie opgeschreven?

Weet je wat jou werkelijk drijft en waarom je de dingen doet die je moet doen?

Het gaat wat ver om dat in deze vlog te doen. Ik wil je wel vertellen hoe ik mijn missie heb gevonden. En dat was niet ingeving of een licht dat ineens begon te schijnen. Ik moest daar echt naar op zoek.

Ik hoop dat de methode die ik heb gedaan ook jou kan helpen als je nog geen persoonlijke missie of persoonlijke why hebt.

De methode die ik heb toegepast noem ik de sterfbed methode.

Dat klinkt wat cru, maar het kan heel verhelderend zijn en misschien ook wel confronterend. Sterker nog. Nadat ik deze oefening had gedaan, wist ik meteen waar ik mee moest stoppen.

Wat je in deze oefening gaat doen is:

 1. Sluit je af van alle afleiden en zorg dat je minimaal 30 minuten ongestoord kan werken.
 2. Pak een pen en papier en ga alles schrijven wat er in je opkomt bij de volgende vraag. Ga niet nadenken of het goed of fout is. Alles wat er in je opkomt schrijf je op. Schrijf alles op over jouw persoonlijkheid, over de manier hoe je met mensen om gaat. Over wat je bereikt hebt. Over wie je geholpen hebt. Over wat je hebt nagelaten.
 3. En ga nu schrijven op de vraag: Wat wil ik dat andere mensen over mijn leven zeggen als ik op mijn sterfbed lig. Hoe wil ik herinnerd worden?

Als tweede stap lees je je tekst door. Onderstreep de belangrijke woorden voor je.

En met die woorden maak je jouw persoonlijke missie.

Mijn woorden zijn: Succes is een keuze. Groei, Respect, Focus, Inspirator.

Er zijn meerdere methodes om bij je persoonlijke drijfveren te komen. Deze methode werkte voor mij. En bedenk dat je missie niet statisch is. Nadat ik de voorgaande oefening had gedaan, heb ik mijn why en missie nog vaak aangescherpt en krachtiger gemaakt.

Ik hoop dat je deze week aan je persoonlijke why en missie gaat werken. Als je er al een hebt, pak hem er nog eens bij en lees hem weer eens hard op door. En als je dat ook al dagelijks doet? Dan weten ik en jij dat je op het goede pad zit!

Dit was het!

Schrijf in het commentaarveld wat jouw missie is of laat weten dat je er mee bezig bent. En deel deze blog via de sociale media.

Als je zo op pad gaat blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen.

Bastiaan

Blijf gefocust. Ga niet voor ieder shiny object

 

Even geen motivatie - Verander je fysieke houding

 

Hoe wil je herinnerd worden - Dat is jouw levensmissie

 

Op het pad van een ondernemer zijn vele zijpaden. Jouw missie statement houdt je op het juiste pad


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  1 Reactie op "Wat is jouw Mission Statement?"

  • Mariska van der Meulen

   Mooi onderwerp Bas en goede tips. Hoe simpel kan het vaak zijn, doe het! Thanks voor je inspiratie

Reacties zijn gesloten.