Focus op een niche markt.

Ik roep dit altijd tegen mijn eigen coachklanten, maar blijkbaar te weinig tegen mijzelf.

Toen ik 6 jaar geleden begon met online marketing, was mijn focus het maken van online leeromgevingen. Dit vind ik zelf het leukste en het gaat mij ook heel makkelijk af.

In de jaren daarna bleek ik steeds meer af te glijden naar allerlei randzaken ronden online marketing: emailmarketing, sociale media, bloggen, webinars, LinkedIn strategieën. Dit alles viel onder de paraplu van mijn bedrijf KlantGenerator.

Het gevolg was dat mijn doelgroep ook aan het schuiven ging. op een gegeven moment was ik ondernemers aan het uitleggen dat ze hun LinkedIn profiel moesten updaten en hoe ze dat moesten doen.

Maar dit zijn niet de ondernemers die ook online cursussen maken.

Ruim een jaar geleden heb ik al mijn side-businessen de nek om gedraaid. Terug naar online trainingen, cursussen en leeromgevingen. Met een focus op de ondernemer die serieus online cursussen wilt maken en verkopen. Die snapt daar daar tijd en geld voor nodig is. En nog specifieker. Op ondernemers die werken met het alles in één online marketing platform Kajabi.

Die niche was de beste keuze die ik kon maken. Een veel gerichtere doelgroep zorgt ervoor dat de mensen die je echt nodig je ook vinden. En mijn marketing werd een stuk eenvoudiger.

Ik merk dat er ook veel ondernemers zijn die nog niet klaar zijn voor Kajabi. Of met een ander platform werken. 

Voor hen heb ik de blog opgericht: Jouw Cursus Online.

Op deze pagina geef ik meer algemene tips over het maken van online cursussen. En ook op deze pagina staan al mijn eigen trainingen en cursussen. Bovendien kan ik hier ook wat roepen over platforms die niets met Kajabi te maken hebben.

Het is mijn doel om het volgende onderscheid te maken:

Tips specifiek over het gebruik van Kajabi: https://www.kajabi-users.nl/blog
Tips over online cursussen, trainingen: https://www.jouwcursusonline.nl/blog

Mijn eerste uitgebreide blog over het maken van online cursussen staat klaar.

==> Hoe maak je een online cursus, kwalitatief en succesvol

Wanneer je het een interessant artikel vindt, vergeet niet om hem te delen en te liken.

Binnenkort meer

Groet,Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.