Ik kan hier zo kwaad over worden…

Ik kan mij hier zo kwaad over maken…

Stel… je plaatst iets op sociale media. Iets persoonlijks en zakelijks…
Wachten… Spannend…
Gaan mensen reageren?

En ja de eerste reacties komen binnen.
– De mensen die jou echt volgen. Die je een warm hart toedragen. De ‘lovers’.
– Vreemde mensen die vinden dat ze hun negativiteit op jouw moeten projecteren de ‘haters’.

Hoe zichtbaarder je wordt, hoe kwetsbaarder je opstelt, hoe vaker je reacties krijgt waarvan je denkt: What the f*ck!!!

En ook al weet je dat het niets met jou te maken heeft, het doet altijd pijn.
In deze video mijn tip hoe je je daarvoor kunt wapenen. Want ze zijn het niet waard om veel aandacht te krijgen. 

Ik ben erg benieuwd of jij ook wel eens echt negatieve reacties krijgt. En wat doe jij daar aan? Praat mee onderaan de blog.
Hartelijke groet,Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  5 Reacties op "Omgaan met negatieve reacties op sociale media"

  • Gaby

   Is negatieve reacties weghalen verstandig? Krijg je dan weer niet dat ze daar weet op reageren? Op negatieve e-mails reageer ik altijd wel maar wel pas later, zodra de heftigste irritatie is weggeëbd.

   • Bastiaan

    Als je niet reageert en ze alleen zichtbaar maakt voor de schrijver weet ie niet dat het is verwijderd. Dan stopt gewoonlijk wel de discussie.

    • Gaby

     Ja dat is wel slim, daar had ik even overheen gelezen. Ik heb een keer een negatieve recensie gehad en deze gewoon geplaatst. Een enkele negatieve reactie zal niet veel kwaad doen denk ik, tussen alle goede.. Maar inderdaad alleen zichtbaar voor de schrijver is een goede oplossing!

  • Van Ewijck

   Herkenbaar. Er zijn tijden geweest dat ik smorgens als eerste mijn pc aan deed om naar mijn reacties te kijken. Later ben ik er op gaan reageren. Nu doe ik niets of haal ze weg. Maar het blijft je raken.

   • Bastiaan

    Eens. Als het reacties op FB zijn, dan zet ik ze direct op onzichtbaar – behalve voor de desbetreffende persoon en zijn vrienden. Op emails reageer ik niet (meer).

Reacties zijn gesloten.