Hoe kan je Kajabi met het iDeal, het meest gebruikte Nederlandse betalingssysteem koppelen? In deze blog behandel ik 5 verschillende methodes. Erg verschillend qua opzet en kosten. Maar voor we daar dieper op induiken, eerst iets meer over de simpele betaallink service LinktoPay.

Ik heb Linktopay opgezet om mijn klant te helpen met een eenvoudige oplossing om iDEAL-betalingen in Kajabi te kunnen ontvangen. LinktoPay is de eerste plugin voor Kajabi. Het betaalproces vindt helemaal binnen dit platform plaats, met de look & feel van jouw Kajabi website. Na een voltooide betaling krijgt jouw nieuwe klant automatisch toegang tot jouw Kajabi training.

Bekijk de video op linktopay.nl en zie hoe simpel het werkt.

Ga naar de Kajabi – iDeal oplossing Linktopay.nl

Wat is Kajabi eigenlijk?
Meer dan alleen een leeromgeving?

Lees onze nieuwe uitgebreide recensie op: Kajabi Review

Kajabi is een geweldig e-learning platform. Het ziet er superstrak uit en het werkt heel eenvoudig zodat je snel je training hebt staan.

Inmiddels ben ik 5 jaar fervent Kajabi gebruiker, en betwijfel of ik ooit nog zonder zou willen en kunnen. In Nederland heb ik nog geen platform gezien dat een vergelijkbare kwaliteit heeft.

Bekijk het gratis webinar en krijg vele bonussen met Kajabi >>

Kajabi is een zogeheten alles in een pakket. Alles draait op de servers van Kajabi. Het is een zogenoemd SAAS pakket. Jij hoeft zelf niets meer te hosten of in te regelen.

Oorspronkelijk was Kajabi slechts een leeromgeving met een steile leercurve. Sinds 4 jaar is het hele platform omgegooid door veel nieuwe tools toe te voegen. Tijdelijk heette het nieuwe platform NewKajabi. Inmiddels is deze naam terug veranderd in Kajabi. Een platform met vele mogelijkheden.

De basis onderdelen van Kajabi bestaan uit:

 • Website + Blog (zoals WordPress)
 • Leeromgeving (zoals Learndash)
 • Videohosting (zoals Wistia)
 • Emailmarketing (zoals Mailchimp)
 • Community (Zoals Facebook)
 • Shopping cart + betaalsysteem (zoals Woocommerce)

Het belangrijkste voordeel van dit alles-in-1 pakket is, dat alle tools perfect op elkaar aangesloten zijn en met elkaar werken. Wanneer je alleen voor Kajabi zou willen kiezen, kan dat. Je hebt in beginsel niets extra's nodig naast dit pakket (behalve iDeal, zie hieronder)

Wanneer je nog geen (aparte) website hebt, en je wilt een professionele leeromgeving, dan is Kajabi een hele interessante keuze.

Hoe duur is Kajabi? Kajabi Pricing

Wat ik meestal terug hoor over het Kajabi platform is de relatief hoge prijs.

Kajabi begint bij $ 119 per maand. Dat is $ 1.428 per jaar, ongeveer € 1.250 per jaar. Wanneer je dit bedrag terug rekent naar de kosten die je maakt als je alles zelf regelt, valt het wel mee:

 • Website hosting € 100 per jaar
 • Website thema € 100 per jaar
 • Bouwen van je website en onderhoud € veel
 • Leeromgeving licenties € 150 per jaar
 • Bouwen van je leeromgeving € veel
 • Videohosting Wistia € 1.024 per jaar
 • Emailmarketing ongeveer € 800 per jaar
 • Shopping cart al snel € 600 per jaar.
 • Veel tijd om alles werkend te krijgen en er goed uit te laten zien
 • En ga zo door.

Oké, het videoplatform Wistia is voor de meesten niet weggelegd. Je kan ook het gratis Youtube of iets duurdere Vimeo gebruiken. Bij Kajabi krijg je het platform Wistia volledig geintegreerd. Je betaalt daar niets extra’s voor. 

De kosten om je eigen leeromgeving op te zetten, lopen dus snel op tot 900 euro per jaar. Plus… alle uren die jij er in moet stoppen om je website te maken, je leeromgeving te maken, de zaakjes te koppelen. Reken maar snel op een 100 uur als je dit nog nooit gedaan hebt. Of zo’n € 2.000 om het voor je te laten doen.

Mijn conclusie. Kajabi is op het eerste gezicht niet goedkoop. Maar als je een professionele leeromgeving wilt hebben, dan is het niet de moeite waard om het zelf te doen. Ik zou de keuze snel maken ;-). En als je ook je website nog moet bouwen? Geen discussie toch. Start met Kajabi vandaag nog.

In mijn blog: Hoe maak je een online programma ga ik dieper in op de verschillende alternatieve leeromgevingen naast Kajabi. En de daarbij komende kosten. Vergeleken met ander platforms in combinatie met de vele mogelijkheden van Kajabi, is dit platform zeer competitief.

Probeer Kajabi 14 dagen gratis uit>>

Hoe koppel je Kajabi met iDeal

Kajabi heeft 1 bezwaar. Kajabi kan zelf geen iDeal betalingen aan.

Kajabi werkt uitsluitend met Paypal en met credit card betalingen via het Stripe platform. De laatste, Stripe, kan als platform wel verschillende betaalsystemen verwerken, zoals iDeal. Maar hier laat Kajabi het afweten. De extra betaalmogelijkheden van Stripe zijn niet geïntegreerd. En zover ik van het Kajabi techteam terug krijg, staat het ook niet op de planning.

We moeten voor iDeal dus een alternatieve manier vinden.

Hoe koppel je Ideal met Kajabi? Voor deze koppeling heb je een alternatief betalingplatform buiten Kajabi nodig. Een platform dat de iDeal betaling af kan handelen en na betaling je klant terug kan sturen naar Kajabi.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor de koppeling Kajabi-iDeal. Variërend van gratis tot duur, van complex tot eenvoudig. De volgende 5 opties zal ik stuk voor stuk behandelen.

Opties 2 tot en met 5 waren de opties die je tot voor kort nodig had. Nu ik LinktoPay heb neergezet, juist om dit probleem te tackelen, denk ik dat deze met stip op optie 1 hoort.

 1. Linktopay.nl – De Kajabi – iDeal integratie oplossing
 2. Een goede website bouwer
 3. Een alternatieven website met Woocommerce
 4. Autorespond+Mollie+Zapier (externe shopping cart)
 5. Paypro+Zapier (externe shopping cart)

Optie 1) LinktoPay.nl

Link to Pay is de Kajabi – iDeal service die ik gebouwd heb voor mijn klanten nu ook vrij geef aan andere Kajabi gebruikers.

✅ Je maakt je betaalpagina's binnen Kajabi aan met handige templates
✅ Na een succesvolle betaling krijgt je klant toegang tot jouw Kajabi product
✅ Linktopay service kost € 50 per maand ex btw

Zonder hoofdpijn, frustratie, programmeurs meer.

Kajabi – iDeal oplossing: Linktopay.nl

Zapier nodig: Nee

Voordeel: Geen externe platforms nodig, winkelwagentje of andere systemen. Betaling binnen Kajabi.

Nadeel: WLaat het ons weten en we doen ons best om het te verbeteren

Optie 2) Integreer de Kajabi-iDeal koppeling in je bestaande winkel

Indien je al een eigen winkel hebt op een andere website, zou je deze winkel kunnen gebruiken voor je iDeal betalingen. Het mooie is dat alles binnen je bestaande winkel geïntegreerd is, en je klant binnen dezelfde website omgeving en ervaring blijft.

Het vraagt wel veel technische kennis en je moet de mogelijkheid hebben om de achterkant van je winkel te kunnen aanpassen. (Werkt dus niet met standaard wegwinkels die je online kan vinden)

Kortom, deze optie is alleen mogelijk indien je een professionele website bouwer hebt, die jouw winkel kan programmeren. De koppeling met Kajabi vindt plaats met zogeheten ‘Webhooks'. Indien je nu niet weet waar ik het over heb, en je hebt geen websitebouwer, dan is dit geen optie voor je.

Zapier nodig: Nee

Voordeel: Professionele uitstraling. Volledig te integreren in je bestaande winkel. Geen externe platforms nodig.

Nadeel: Vraagt technische programmeerkennis

Stuur mij een email om te onderzoeken over deze optie voor jouw website mogelijk is en of ik je daar bij kan helpen. Contact >>

Optie 3) Kajabi koppelen met Woocommerce voor iDeal

Indien je al een andere website hebt met een betaalomgeving zoals bijvoorbeeld Woocommerce met een Mollie koppeling, dan is het ook mogelijk om na de betalingen je nieuwe klanten terug te leiden naar Kajabi.

In het geval van Woocommerce heb je een extra plugin nodig Woocommerce-Zapier. Deze plugin kost $ 59 per jaar. Tevens heb je de betaalde versie van Zapier nodig om de juiste trainingen aan de juiste producten te koppelen. Deze koppeling kan niet met de gratis Zapier versie.

Zapier nodig: Ja, alleen met betaalde versie a$240 per jaar

Voordeel: Je kan gebruik maken van je eigen bestaande winkel

Nadeel: Je hebt een extra website nodig naast Kajabi. Dus alleen te gebruiken als je al een webwinkel hebt. De integratie via Zapier is complex en vraagt precies werk.

Stuur mij even een berichtje om te onderzoeken over deze optie voor jouw website mogelijk is. Contact >>

Optie 4) Kajabi met Ideal koppelen met Autorespond.

Autorespond is een zelfstandig draaiende shoppingcart en voor de iDeal betalingen koppel je met Mollie. Na betaling gebruik je Zapier om te koppelen met Kajabi.

Hulp bij het opzetten koppeling Kajabi-iDeal

Heb je nog geen Kajabi, gebruik dan deze link om je aan te melden bij Kajabi.

Zapier nodig: Ja, gratis tot 5 producten, daarboven $ 240 per jaar

Voordeel: Je kan alleen de shopping cart afnemen. Koppeling met Zapier is makkelijker dan PayPro.

Nadeel: Iets duurder per betaling (€ 0,53 ipv € 0,29) omdat je zowel Mollie en Autorespond nodig hebt

Optie 5) Kajabi koppelen met PayPro

Dit is de optie die Kajabi zelf aangeeft. Ik denk omdat ze geen idee hebben wat er in Nederland te koop is. Het PayPro systeem is naar mijn mening voor de meeste ondernemers veel te duur. Tenzij je meer dan 300 transacties per maand hebt 12 maanden per jaar (3.600 transacties per jaar). Voor de kleine gebruikers die enkele tientallen trainingen per maand verkopen en minder, is dit platform bijna 100 euro per maand duurder dan optie 3, zie hieronder voor het vergelijk.

Paypro lijkt gratis per maand, maar wanneer je basic tools wilt, zoals bijvoorbeeld facturen na een aankoop, of een herinnering wilt sturen bij een mislukte betaling, een btw opgave wilt hebben en nog wat van die tools, dan betaal je snel 80-102 euro per maand. Dat is bijna even duur als hele Kajabi pakket zelf. Paypro is daarom naar mijn mening niet de beste keus om te gebruiken voor je Kajabi leeromgeving.

Hoe koppel je Paypro met Kajabi? Paypro kan zelf de iDeal betalingen afhandelen, je hebt geen account bij Mollie nodig. Dat maakt dit pakket iets goedkoper per transactie (€ 0,29 ipv € 0,53). Na betaling koppel je Kajabi via Zapier. Dat is helaas complexer dan Paypro doet aangeven omdat je per product 'triggers' moet gaan aanmaken. (note: Op de site van PayPro staat dat je een Kajabi koppeling kan kopen. Helaas deze werkt alleen met de oude versie van Kajabi en niet meer met de huidige versie van Kajabi. Je hebt echt Zapier nodig.)

Zapier nodig: Ja, alleen betaald a $ 240 per jaar.

Voordeel: Geen Mollie nodig en daardoor iets goedkoper per transactie.

Nadeel: Veel te duur onder de 500 verkopen per maand, zeer complex om Zapier in te stellen.

Vergelijk Paypro, Autorespond, LinktoPay, Paypal & Stripe voor Kajabi

Bekijk het gratis webinar en krijg vele bonussen met Kajabi >>

Hulp nodig bij je Kajabi-iDeal koppeling?

Het koppelen van de verschillende platforms is goed te doen als je weet wat je moet doen. Ik heb voor vele klanten deze koppeling inmiddels succesvol opgezet.

Uiteraard werkt Linktopay altijd en als onze klant helpen we je graag.

Wil je alsnog hulp bij het opzetten van een ander betaalsysteem? Dan heb ik de volgende opties voor je.

Mogelijkheid 1) Je hebt nog geen Kajabi account

 • Meld je aan bij Kajabi voor 14 dagen tryout: Kajabi Tryout
 • Je krijgt 67% korting op de ondersteuning om iDeal op te zetten en betaalt slechts € 99 ex btw.

Mogelijkheid 2) Je hebt al een Kajabi account

Wanneer je Kajabi al eerder aangeschaft hebt, dan bedragen de kosten voor het opzetten € 300 ex btw. Stuur mij een email voor meer informatie.

 Mocht je in de afgelopen 14 dagen Kajabi hebben aangeschaft en je leest nu pas deze blog. Dan kan je natuurlijk je account nog opzeggen en je opnieuw aanmelden bij Kajabi met bovenstaande link. Gebruik eventueel een ander mailadres voor je Kajabi registratie. Je komt dan alsnog in aanmerking voor de korting.

Veel succes!

Groet, Bastiaan
Kajabi-iDeal specialist

Get Kajabi with great bonuses, follow their free webinar >>

Links in deze blog

Hoe maak je een online programma (blog)
Kajabi 
Autorespond.nl 
PayPro
Woocommerce- Zapier
Zapier 
Mollie
linktopay.nl


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  2 Reacties op "Kajabi – iDeal Koppelen met PayPro, Woocommerce, Autorespond, Mollie, Linktopay"

  • Roos

   Hoi, bedankt voor dit artikel. Ik overweeg kajabi omdat ik meerdere video cursussen online wil zetten in de toekomst, met leden login etc. Heb nu een weebly site (geen ideal, geen ledenomgeving volgens mij), en een bij jouwweb (goede webshop maar geen ledenomgeving).

   Ik denk erover om kajabi te proberen met je link, maar kan ondanks het artikel geen inschatting maken van de kosten per maand voor kajabi plus de programmas die nodig zijn voor het koppelen van ideal. Heb je hier een indicatie van? Alvast bedankt!

   • Bastiaan

    Hi Roos we hebben al contact gehad via de email. Kajabi zit rond de 100 dollar per maand bij het instappakket. Voor je iDeal moet je rekenen op ongeveer 40-50 euro per maand, maar dan kan je die shopping cart ook voor andere producten gebruiken.
    In dit artikel geef ik een vergelijk van de verschillende mogelijkheden: https://www.klantgenerator.nl/hoe-maak-je-een-online-programma/
    groet, Bastiaan

Reacties zijn gesloten.