Hoe kan je Kajabi met het iDeal, het meest gebruikte Nederlandse betalingssysteem koppelen? In deze blog behandel ik 4 verschillende methodes. Erg verschillend qua opzet en kosten. Maar voor we daar dieper op induiken, eerst iets meer over dit platform.

Kajabi is een geweldig e-learning platform. Het ziet er superstrak uit en het werkt heel eenvoudig zodat je snel je training hebt staan.

Inmiddels ben ik 5 jaar fervent Kajabi gebruiker, en betwijfel of ik ooit nog zonder zou willen en kunnen. In Nederland heb ik nog geen platform gezien dat een vergelijkbare kwaliteit heeft.

Hoe maak je een online programma ga ik dieper in op de verschillende alternatieve leeromgevingen naast Kajabi. En de daarbij komende kosten. Vergeleken met ander platforms in combinatie met de vele mogelijkheden van Kajabi, is dit platform zeer competitief.

Probeer Kajabi 28 dagen gratis uit>>

Hoe koppel je Kajabi met iDeal

Kajabi heeft 1 groot bezwaar. Kajabi kan helaas geen iDeal betalingen aan. Bummer!

(Ik heb dit al vele jaren aangekaart, maar helaas. Amerikanen zijn eigenwijs en snappen niet veel van het Nederlandse betalingsverkeer. )

Kajabi werkt uitsluitend met Paypal en met credit card betalingen via het Stripe platform. De laatste, Stripe, kan als platform wel verschillende betaalsystemen verwerken, zoals iDeal. Maar hier laat Kajabi het afweten. De extra betaalmogelijkheden van Stripe zijn niet geïntegreerd. En zover ik van het Kajabi techteam terug krijg, staat het ook niet op de planning.

We moeten voor iDeal dus een alternatieve manier vinden.

Hoe koppel je Ideal met Kajabi? Voor deze koppeling heb je een alternatief betalingplatform buiten Kajabi nodig. Een platform dat de iDeal betaling af kan handelen en na betaling je klant terug kan sturen naar Kajabi.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor de koppeling Kajabi-iDeal. Variërend van gratis tot duur, van complex tot eenvoudig. De volgende 4 opties zal ik stuk voor stuk behandelen.

  1. Een goede website bouwer
  2. Een alternatieven website met Woocommerce
  3. Autorespond+Mollie+Zapier (externe shopping cart)
  4. Paypro+Zapier (externe shopping cart)
  5. Helaas ik ken nummer 5 nog niet… laat het me weten als jij het weet.

Optie 1) Integreer de Kajabi-iDeal koppeling in je bestaande winkel

Indien je al een eigen winkel hebt op een andere website, zou je deze winkel kunnen gebruiken voor je iDeal betalingen. Het mooie is dat alles binnen je bestaande winkel geïntegreerd is, en je klant binnen dezelfde website omgeving en ervaring blijft.

Het vraagt wel veel technische kennis en je moet de mogelijkheid hebben om de achterkant van je winkel te kunnen aanpassen. (Werkt dus niet met standaard wegwinkels die je online kan vinden)

Kortom, deze optie is alleen mogelijk indien je een professionele website bouwer hebt, die jouw winkel kan programmeren. De koppeling met Kajabi vindt plaats met zogeheten ‘Webhooks'. Indien je nu niet weet waar ik het over heb, en je hebt geen websitebouwer, dan is dit geen optie voor je.

Zapier nodig: Nee

Voordeel: Professionele uitstraling. Volledig te integreren in je bestaande winkel. Geen externe platforms nodig.

Nadeel: Vraagt technische programmeerkennis

Stuur mij een email om te onderzoeken over deze optie voor jouw website mogelijk is en of ik je daar bij kan helpen. Contact >>

Optie 2) Kajabi koppelen met Woocommerce voor iDeal

Indien je al een andere website hebt met een betaalomgeving zoals bijvoorbeeld Woocommerce met een Mollie koppeling, dan is het ook mogelijk om na de betalingen je nieuwe klanten terug te leiden naar Kajabi.

Zapier aanmelden of inloggen >>

In het geval van Woocommerce heb je een extra plugin nodig Woocommerce-Zapier. Deze plugin kost $ 59 per jaar. Tevens heb je de betaalde versie van Zapier nodig om de juiste trainingen aan de juiste producten te koppelen. Deze koppeling kan niet met de gratis Zapier versie.

Zapier nodig: Ja, alleen betaalde versie a$240 per jaar

Voordeel: Je kan gebruik maken van je eigen bestaande winkel

Nadeel: Je hebt een extra website nodig naast Kajabi. Dus alleen te gebruiken als je al een webwinkel hebt. De integratie via Zapier is complex en vraagt precies werk.

Stuur mij even een berichtje om te onderzoeken over deze optie voor jouw website mogelijk is. Contact >>

Optie 3) Kajabi met Ideal koppelen met Autorespond.

Dit is mijn favoriete optie. Autorespond is een zelfstandig draaiende shoppingcart en voor de iDeal betalingen koppel je met Mollie. Eenvoudig in te stellen. Na betaling gebruik je Zapier om te koppelen met Kajabi. De koppeling van Autorespond met Zapier is gratis. en zeer eenvoudig

Hulp bij het opzetten koppeling Kajabi-iDeal

Mijn klanten en de mensen die Kajabi via mijn affiliate link hebben gekocht help ik gratis met het opzetten van deze koppelingen. Heb je nog geen Kajabi en wil je straks gebruik maken van deze mogelijkheid, gebruik dan deze link om je aan te melden bij Kajabi.

Omdat ik zo vaak de vraag krijg of ik ook andere ondernemers kan helpen met het opzetten, bied ik aan om het samen te doen. In ongeveer 2 telefoongesprekken maken we samen de koppelingen en je krijg van mij een eenvoudig stappenplan om toekomstige trainingen ook te koppelen. De kosten om het samen op te zetten zijn € 250 ex btw. Stuur mij een berichtje voor meer info.

Zapier nodig: Ja, gratis tot 5 producten, daarboven $ 240 per jaar

Voordeel: Makkelijk op te zetten, ook binnen Zapier. Lage prijs van € 27 per maand.

Nadeel: Iets duurder per betaling (€ 0,53 ipv € 0,29) omdat je zowel Mollie en Autorespond nodig hebt

Zapier aanmelden of inloggen >>

Optie 4) Kajabi PayPro koppelen voor iDeal

Dit is de optie die Kajabi zelf aangeeft. Ik denk omdat ze geen idee hebben wat er in Nederland te koop is. Het PayPro systeem is naar mijn mening voor de meeste ondernemers veel te duur. Tenzij je meer dan 300 transacties per maand hebt 12 maanden per jaar (3.600 transacties per jaar). Voor de kleine gebruikers die enkele tientallen trainingen per maand verkopen en minder, is dit platform bijna 100 euro per maand duurder dan optie 3, zie hieronder voor het vergelijk.

Paypro lijkt gratis per maand, maar wanneer je basic tools wilt, zoals bijvoorbeeld facturen na een aankoop, of een herinnering wilt sturen bij een mislukte betaling, een btw opgave wilt hebben en nog wat van die tools, dan betaal je snel 80-102 euro per maand. Dat is bijna even duur als hele Kajabi pakket zelf. Paypro is daarom naar mijn mening niet de beste keus om te gebruiken voor je Kajabi leeromgeving.

Hoe koppel je Paypro met Kajabi? Paypro kan zelf de iDeal betalingen afhandelen, je hebt geen account bij Mollie nodig. Dat maakt dit pakket iets goedkoper per transactie (€ 0,29 ipv € 0,53). Na betaling koppel je Kajabi via Zapier. Dat is helaas complexer dan Paypro doet aangeven omdat je per product ‘triggers' moet gaan aanmaken. (note: Op de site van PayPro staat dat je een Kajabi koppeling kan kopen. Helaas deze werkt alleen met de oude versie van Kajabi en niet meer met de huidige versie van Kajabi. Je hebt echt Zapier nodig.)

Zapier nodig: Ja, alleen betaald a $ 240 per jaar.

Voordeel: Geen Mollie nodig en daardoor iets goedkoper per transactie.

Nadeel: Veel te duur onder de 300 verkopen per maand, complex om Zapier in te stellen.

Vergelijk Paypro en Autorespond

Ik ben misschien bevoordeeld, daarom geef ik hieronder de feiten weer van de twee betaalsystemen PayPro en Autorespond. Het breakeven punt zit bij 315 transacties per maand. Dat zijn er 10 per dag en 3.6000 transacties per jaar. Onder de 315 transacties is Autorespond goedkoper. Boven de 315 transacties is Paypro goedkoper (berekend zonder Zapier)

 PayProAutorespond
Per maandGratis€ 27 pm
Per iDeal betaling€ 0,29€ 0,24
MollieNvt€ 0,29
Zapier koppeling€ 20Gratis
Aansluiting€ 50€ 39
ZapierGratisGratis
Betaalpagina email mislukte betaling€ 15 pmGratis 
Debiteurenbeheer€ 15 pmGratis
Gespreid betalen€ 25 pmGratis
Bankoverschrijving€ 7,50 pmGratis 
Facturatie€ 7,50 pmGratis 
BTW rapportage€ 15 pmGratis
Fulfilment€ 7,50 pmGratis
Email aan je klanten€ 10 pmGratis
 TOTALEN:  
Eenmalig opzetten€ 50,-€ 39,-
Per maand€ 122,50€ 27,-
Per betaling€ 0,29€ 0,53

Hulp nodig bij je Kajabi-iDeal koppeling?

Het koppelen van de verschillende platforms is goed te doen als je weet wat je moet doen. Ik heb voor vele klanten deze koppeling inmiddels succesvol opgezet. Voor mijn klanten is dit altijd gratis. Als je geen klant bent, dan kan je kiezen uit de volgende 2 mogelijkheden.

Mogelijkheid 1) Je hebt nog geen Kajabi account

Iedereen die via mijn links Kajabi aanschaft, help ik gratis met de koppeling iDeal Kajabi. (Ik krijg van Kajabi een kickback fee en daar wil ik je voor bedanken.)

Voorwaarden om de gratis Kajabi iDeal koppelingssessie te krijgen:

  • Aanmelden gaat via de links op mijn website: Kajabi iDeal Koppeling
  • Na aanmelden stuur je mij een email met je voornaam en email waarmee je bij Kajabi bent ingeschreven.

Neem contact op voor de Kajabi-iDeal koppeling optie 1 >>

Mogelijkheid 2) Je hebt al een Kajabi account

Wanneer je Kajabi al eerder aangeschaft hebt via een andere link, dan kan je ook persoonlijk helpen met de koppeling met iDeal voor € 250 ex btw.

Neem contact op voor de Kajabi-iDeal koppeling optie 2 >>

 (Mocht je in de afgelopen 28 dagen Kajabi hebben aangeschaft en je leest nu pas deze blog. Dan kan je natuurlijk je account nog opzeggen en je opnieuw aanmelden bij Kajabi met bovenstaande link. Gebruik eventueel een ander mailadres voor je Kajabi registratie. Je komt dan alsnog in aanmerking voor de bonus.)

Veel succes!

Groet, Bastiaan
Kajabi-iDeal specialist

Probeer Kajabi 28 dagen gratis uit>>

Links in deze blog

Hoe maak je een online programma(blog)
Kajabi – Probeer 28 dagen gratis (affiliate)
Autorespond.nl (affiliate)
PayPro
Woocommerce- Zapier
Zapier *)
Mollie

*) Nog een laatste opmerking over Zapier. Dit pakket kost € 25 per maand als je meer dan 5 koppelingen voor je betaalsysteem en Kajabi nodig hebt. Indien je maximaal 5 koppeling nodig hebt, kan je ook de gratis variant van Zapier gebruiken.


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Ik adviseer mkb en ondernemers zoals sportscholen, yoga-studio’s en personal trainers hoe je meer klanten uit internet haalt. Ik leer je eenvoudig online marketing toe te passen, en hoe je snel en efficiënt online cursussen kan maken voor meer omzet. Stuur me een email en we bespreken de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

    1 Reactie op "Kajabi – iDeal Koppelen met PayPro, Woocommerce, Autorespond, Mollie"

Schrijf je Reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd