Stel je eens voor dat je op vakantie bent in een ver land, relaxed zitten op terrasje, drank je erbij. Genietend van de rust en het leven.

Hoe voel je je dan? Voelt goed niet waar?

En zou jij je voelen als jouw onderneming in Nederland – zonder jouw aanwezigheid – door loopt en automatisch omzet voor je blijft genereren.

Ik kan je vertellen uit eigen praktijk… Dat voelt fantastisch. Je bent niet alleen zorgeloos, het voelt als onbegrensde vrijheid. Totale onafhankelijkheid!

Dit is een gevoel dat ik iedereen gun.

En ik geloof dat iedereen de potentie heeft om die totale onafhankelijkheid te behalen. Onafhankelijk van maatschappelijke verwachtingen, onafhankelijk van financiële zorgen, onafhankelijk om te kunnen doen waarvan we denken dat echt belangrijk is in ons leven.

Dit is de Roadmap to Independence waarvan ik denk dat we dat allemaal nastreven, in hart, in doen, in ondernemen.

En daarom wil ik jou helpen om ook jouw Roadmap2Independence te bewandelen!

Ondernemen is creatief, productief en lekker onafhankelijk zijn

[bctt tweet=”Ondernemen is creatief, productief en lekker onafhankelijk zijn” username=”Roadmap2indep”]

Het pad van een ondernemer is kiezen voor de moeilijke weg…

Het pad naar onafhankelijkheid is op verschillende manieren te bewandelen. De een zoekt het in meditatie en retraite, de ander koopt huizen en bouwt aan zijn financiële vrijheid.

Ik bewandel dit pad door mijn kennis en expertise in te zetten en andere mensen te inspireren zich verder te ontwikkelen. Te groeien en te helpen zich te focussen op hun persoonlijke pad.

Daarbij focus ik mij op ondernemers en in het bijzonder zelfstandig ondernemers.

Want ik geloof dat deze ondernemers werken vanuit een drive om de wereld te veranderen en te verbeteren.

Je hebt immers als zelfstandig ondernemer gekozen een moeilijk pad te bewandelen. Een pad waarbij je wordt gedreven uit het feit dat je andere mensen wilt helpen. Maar dat is niet de makkelijke weg van leven? De stress van klanten werven, klanten helpen, financiële zorgen krijg je daar gratis bij.

Blijkbaar word je gedreven om door iets dat groter is dan jou om te kiezen voor zelfstandig ondernemerschap.

Als ondernemer kies je niet voor de makkelijkste weg, maar wel de weg waarbij je anderen kan helpen

[bctt tweet=”Als ondernemer kies je niet voor de makkelijkste weg, maar wel de weg waarbij je anderen kan helpen” username=”Roadmap2indep”]

Drie stappen naar onafhankelijkheid

En dat is de eerste stap die de meeste zelfstandig ondernemers maken. Hun persoonlijke drive vertalen naar ondernemerschap. Een moeizaam pad vaak vol stress en financiële zorgen.

Maar hoe zou het dan zijn als je ook de tweede stap kan maken. De stap waarbij jouw onderneming voor jou gaat werken in plaats van dat jij altijd moet werken in jouw onderneming?

Als je deze tweede stap hebt gemaakt, dan sta je aan de voet van de Mountains of Independence, zoals ik die noem. Dan bereik je het punt waar jouw onderneming automatisch omzet voor je genereert en ben je klaar voor stap 3.

In de derde stap ben je – door deze geautomatiseerde onderneming – vrij om te werken met de klanten die jij wilt, vrij om de mensen te helpen die jij wilt. Vrij om keuze te maken vanuit je persoonlijke drijfveren.

Ga ik vandaag binnen mijn onderneming werken? Ga ik gratis iemand helpen omdat hij of zij dat nodig heeft? Ga ik genieten van een terras in een ver land? Ben ik er voor mijn familie, mijn ouders wanneer dat het nodig is omdat ze ziek worden?

Ondernemers werken vanuit een drive om de wereld te verbeteren

[bctt tweet=”Ondernemers werken vanuit een drive om de wereld te verbeteren” username=”Roadmap2indep”]

Jouw online onderneming als routekaart naar totale vrijheid

De Roadmap2Independence is voor mij het pad dat ik bewandel om met mijn kennis en expertise andere mensen te helpen en via een online onderneming de Mountains of Independence te bereiken. Dit is het pad dat ik mijn klanten of studenten ook uitleg.

Een online onderneming kan het vliegwiel zijn voor jouw offline praktijk. Daar waar je in je praktijk maar enkele klanten per dag kan helpen, kan je online tientallen zo niet honderden mensen per dag helpen. Dat is waarom ik iedere zelfstandig ondernemer adviseer om met hun onderneming actief te worden online.

Ik geloof dat iedere ondernemer zijn/haar kennis en expertise kan vertalen in online producten en daarmee passief en actief online omzet kan genereren.

Ook jij! Twijfels?

Voor alle zelfstandig ondernemers is het mogelijk om deel uit te maken van de zogeheten online kennisindustrie. Binnen deze online kennisindustrie deel je jouw kennis en daar word je voor betaald. Ook als je praktijkgericht bent en met je handen werkt.

Laat ik een paar voorbeelden geven van zelfstandig ondernemers die gewoonlijk één op één werken of zelf voor een groep of team staan. Ondernemers die in de offline wereld hun uren verkopen en die geen omzet genereren als ze niet werken. Ondernemers waarbij de vakantie altijd meer geld dan ze gedurende die periode verdienen.

Mijn visie is dat je de kennis die je in je offline praktijk gebruikt ook kan vertalen naar een online onderneming.

Deze online producten kunnen 24/7 worden verkocht. Altijd, ook als je op vakantie bent. En geloof me, als je dit echt begrijpt en tot je neemt, gaat er een volledig nieuwe wereld open.

In eerste instantie dacht ik dat het niet voor iedere zelfstandige ondernemer mogelijk was. En per definitie niet voor mijn eigen adviespraktijk. Inmiddels geloof ik dat het voor elke onderneming mogelijk is.

 • Een masseur kan een videoserie maken over massagetechnieken en deze videoserie online aanbieden.
 • Een teamtrainer kan een serie oefeningen maken voor teams waarmee ze beter kunnen samenwerken. Deze oefeningen kunnen online worden aangeboden.
 • Een personal trainer kan een serie motivatie emails schrijven waarbij zijn klant iedere dag wordt geholpen om de volgende stap te zetten.
 • Een restaurateur kan vernieuwende recepten schrijven en maandelijks online verkopen.
 • Een politiek adviseur kan de politieke processen in kaart brengen en als online checklist met doorklikbare links aanbieden. (Nooit aan gedacht toen ik zelf als politiek adviseur werkte).

Ik daag je uit! Als jij denkt dat voor jouw praktijk geen online producten mogelijk zijn, schrijf het hier onder de blog en ik geef je minimaal 1 idee.

Je online onderneming kan de versnelling zijn van jouw offline bedrijf

[bctt tweet=”Je online onderneming kan de versnelling zijn van jouw offline bedrijf” username=”Roadmap2indep”]

Word creatief, Word productief – Opdracht voor deze zomer!

De zomer komt er aan en ik hoop dat je van een mooie vakantie kan gaan genieten.

Neem deze zomerperiode de tijd om na te denken over welke producten jij kan maken die je online zou kunnen verkopen.

 • Schrijf voor jezelf op wat de producten zijn die je nu al maakt of verkoopt.
 • Bedenk per product 3 manieren hoe je dit kan verpakken in een online product.
 • Bedenk of je daar goedkope / instapvarianten van kan maken en duurdere producten van kan maken.

Mocht je dit lastig vinden, stop dan met denken!

Pak de telefoon en bel enkele van je klanten op. Vraag ze hoe je ze kan helpen met een online product als aanvulling op je bestaande praktijk. Zeer grote kans dat je hoort wat je zou moeten maken. En nog grotere kans dat je je eerste klant ook al hebt.

Iedere ondernemer kan zijn kennis en expertise vertalen in online producten

[bctt tweet=”Iedere ondernemer kan zijn kennis en expertise vertalen in online producten” username=”Roadmap2indep”]

De volgende stap: een goede Online Business Strategie

Met de ideeën voor jouw online producten kan je gaan werken aan een goede online bedrijfsstrategie. In de komende blog ga ik hier nader op in.

Je kan vast een voorproefje krijgen door deze video te bekijken over de Online Business Roadmap.

Dit is het!

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen.

Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  4 Reacties op "Wees Creatief, Productief en word Onafhankelijk"

  • Nicole

   Hoe kan een architect online producten verkopen?

   • Bastiaan

    Hi Nicole,
    Vooropgesteld dat ik geen ervaring met architecten heb en daarom alleen mijn eigen ideeën kan geven.
    Een architect werkt vooral een op een met een vast product.

    Binnen deze klantrelatie kan je denken aan ondersteunende producten. Je klanten hebben misschien behoefte gedurende het proces meer geleid te worden. Zijn er tekenmodules waar ze toegang toe kunnen krijgen om mee te tekenen. Eventueel hun huis zelf in te richten? En na het bouwen. Is er behoefte om je klant contact te onderhouden? Zo ja, kan je daar op doorborduren?
    Makkelijke is los te komen van je vaste klantrelaties en te kijken hoe je mensen kan helpen die nog geen klant zijn en misschien ook geen ouderwetse klant van je worden. Als je die denkstap maakt, is er veel mogelijk.
    Je kan denken aan producten als: cursus teken je eigen huis in 20 stappen. Download: Hoe vind ik de beste architect voor een x-soort huis. (Wees eerlijk en laat zien dat jullie serieus de beste zijn, dan heb je ook een klantmagneet/ lead magnet.

    Het zijn maar wat eerste ideeën en er schieten er nog veel door mijn hoofd zowel voor je huidige als eventuele online klanten. Aangezien ik niet weet wat je als architect precies doet, laat ik het hier even bij.
    Succes en laat me even weten wat je ervan denkt?
    Groet Bastiaan

  • John

   Heb totaal geen idee wat ik online zou kunnen aanbieden…

   • Bastiaan

    Beschrijf eens wat je doet en wie je helpt?

Reacties zijn gesloten.