Je hebt je website gemaakt. Je hebt je eerste weggever gemaakt, een geweldig ebook! Je mailinglijst staat klaar, mensen kunnen zich inschrijven. Alles ziet er goed uit…

Maar…

Er komen geen mensen op je site. Geen bezoekers, geen inschrijvingen. Je ebook lijkt wel verouderd voor het ooit door iemand gedownload.

Zucht…

Maar dan bedenk je iets! Je bent nog niet vindbaar in Google. Ohh gelukkig het komt allemaal goed. Gewoon een kwestie van geduld.

Twee jaar later horen we niets meer van deze ondernemer.

Geen bezoekers op je website

Een veelgehoorde klacht bij online ondernemen is dat mensen vinden dat ze niet genoeg bezoekers krijgen op hun website. Waarschijnlijk is dat ook zo. Mensen komen niet zomaar op je website als jij daar niet iets voor doet.

Dus een mooie website maken en er niet meer naar omkijken? Dat is verloren werk.

Als jij online gaat, dan is het noodzakelijk om een plan te maken hoe je mensen op je website kan krijgen.

[bctt tweet=”Jouw geweldige website is niet klaar als niemand hem gebruikt” username=”Roadmap2indep”]

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Je krijgt meer bezoekers op je website door actief mensen naar je website te sturen. Dat kan door ze rechtstreeks te verwijzen, door zoekmachine optimalisatie toe te passen, door te adverteren, door sociale media in te zetten, door backlinks te maken of door andere ondernemers naar jouw website te laten verwijzen.

hoe krijg je bezoekers op je website

Krijg meer rechtstreekse bezoekers op je website

Rechtstreeks bezoekers zijn bezoekers die direct naar jouw website gaan door je domeinnaam in te tikken. Grote kans dat deze mensen jou of je bedrijf al kennen of een visitekaartje hebben gehad.

Dit is misschien wel de langzaamste methode om meer bezoekers op je website te krijgen. Al deze mensen hebben op de een of andere manier al een keer kennis met je gemaakt. Het voordeel is dat deze mensen oprecht geïnteresseerd zijn en langer op je website blijven om uit te zoeken of jij ze kan helpen.

Om meer rechtstreekse bezoekers te krijgen is het belangrijk om veel te netwerken en neem op je visitekaartje een zogeheten call to action op. Schrijf op je visitekaartje dat je iets gratis weggeeft op je website. Dat nodigt uit om jouw site te bezoeken.

Daarnaast kan je de mensen op je eigen mailinglijst zelf naar je website sturen. Dit is jouw eigen verkeer.

Krijg meer bezoekers op je website met SEO

Bezoekers die je via een zoekmachine krijgt zoals Google, heten organische bezoekers. Dit zijn mensen die op je website komen zonder dat je daar direct voor betaald hebt.

Om vindbaar te worden in Google is het belangrijk dat Google de content op je website interessant genoeg vindt om in de zoekresultaten weer te geven. Waar je staat kan je beinvloeden met search engine optimalisatie (SEO).

Maar helaas, de methodes die 3 jaar geleden werkte, werken nu niet meer. Om vindbaar te zijn op logische zoekwoorden is haast onmogelijk voor nieuwe websites. Tenzij je inzet op zeer schaarse zoekwoorden zoals ‘chiropractor Lutjebroek’. Het lijkt dan of je goed vindbaar bent, alleen bijna niemand zoekt op die woorden.

Is SEO dood? Nee, maar het is wel heel erg veranderd. Om nog te scoren in Google is het belangrijk dat je website relevante en goede content heeft. Waardevol bloggen helpt daarbij. Slim bloggen met SEO in je achterhoofd nog meer.

Wil je echt scoren met Google, zet dan in op long tail keywords. Als dit allemaal nieuw voor je is, besteed dit dan uit.

Krijg meer bezoekers op je website met adverteren

Weet je. Eigenlijk is er helemaal geen traffic probleem. Je kan vandaag nog duizenden mensen op je website krijgen, als je daar voor betaalt. Adverteren is veruit de snelste methode om heel veel mensen op je website te krijgen.

Waarom adverteren de meeste ondernemers dat dan niet?

 1. Ze hebben niets te verkopen
 2. Ze zijn bang dat ze hun geld verliezen

[bctt tweet=”De Universe stuurt geen mensen naar je website – Advertenties wel” username=”Roadmap2indep”]

Een offline ondernemer moet mensen naar zijn winkel of praktijk halen om geld te verdienen. Adverteren lijkt daarom risicovol omdat je geen direct inzicht hebt tussen jouw advertentiekosten en je opbrengst.

Het grote voordeel van online ondernemen is dat je 24 uur per dag digitale producten kan verkopen. Je kan een direct verband leggen tussen je advertentiekosten en je verkopen.

Indien jij automatisch producten aanbiedt aan je nieuwe volgers, dan kunnen je advertentiekosten lager zijn dan je opbrengsten. Per saldo kost adverteren dus helemaal niets.

Daarom is adverteren voor internet ondernemers zo lucratief. Je weet heel goed wat een advertentie kost, wat deze advertentie opbrengt. En je hebt NOOIT een probleem met te weinig bezoekers op je website.

Wil je ook je eigen producten online verkopen. Meld je dan aan voor het Online Business Building Blocks programma. Daarin leer je hoe je in 12 stappen jouw eerste product online verkoopt. Van product maken tot Facebook adverteren: Verkoop je eerste product online.

[bctt tweet=”Bezoekers op je website krijgen is geen probleem wanneer je jouw aanbod op orde hebt” username=”Roadmap2indep”]

Krijg meer bezoekers op je website met sociale media

De vierde optie voor meer bezoekers op je website is door Social media in te zeten. Social media is gratis (anders heet het adverteren). Nieuwe bezoekers vinden met social media is een doorlopend proces. Jouw posts op Facebook of Instagram verdwijnen binnen enkele uren of dagen. En Facebook geeft maar 5-8% van jouw views gratis weg.

Om meer bezoekers te krijgen met sociale media, moet je:

 • Heel veel aanwezig en zichtbaar zijn op sociale media
 • Interactie bevorderen op je posts zodat je posts vaker getoond worden.
 • Consistent blijven in je aanwezigheid
 • Aan je volgers en lezers vragen om jouw artikelen te delen
 • Meer producent zijn van nieuwe content dan consument

Krijg meer bezoekers op je website met backlinks

Wat zijn backlinks? Backlinks zijn links op webpagina’s van andere partijen naar jouw website toe. Google waardeert deze verwijzingen, mits ze komen van relevante en serieuze websites.

Backlinks krijg je doordat andere mensen naar jouw site gaan verwijzen omdat je een goede blog hebt geschreven of een waardevol cadeau weggeeft. Een andere methode is om te gast-bloggen voor andere websites.

Pas op dat je geen backlinks ‘koopt’. Voor een habbekrats koop je 10.000 of meer backlinks. Dit zijn nagenoeg altijd nepwebsite die maar 1 doel hebben: Google te belazeren. Als Google dit opmerkt krijg je een ‘ban’. Dan wordt jouw website niet meer getoond in de resultaten. En dat is het laatste wat je wilt.

 

Krijg meer bezoekers op je website door verwijzingen

Je kan makkelijk gratis heel veel bezoekers op je website krijgen als iemand anders met een grote mailinglijst naar jouw website gaat verwijzen. Bijvoorbeeld omdat je een interessante blog hebt geschreven of een interessant product hebt.

De kans dat dit zomaar gebeurt is heel klein. Veel makkelijker is het om in contact te komen met deze mensen en hun vragen jouw website te delen. Daar zal je uiteraard wel iets tegenover moeten stellen, bijvoorbeeld een interview, een gastblog, provisie op je producten.

 

Deze 6 methodes leiden allemaal tot meer bezoekers op je website. Maar wat ik al zei. Jij moet er wel wat voor doen. De kans dat mensen zomaar op je site komen is minimaal.

Wil je meer leren over hoe je jouw online onderneming zo kan opbouwen zodat je daar ook automatisch geld mee kan verdienen? Dan adviseer ik je echt om het Online Business Building Blocks programma te bekijken en te volgen. Daar leer je van start tot finish hoe jij jouw producten maakt en automatisch verkoopt online. Inclusief alle bezoekers op je website die je maar wilt 😉

[bctt tweet=”Someday is not a day on your calendar” username=”Roadmap2indep”] 

De beurt is aan jou

Maak jij je zorgen over het aantal bezoekers op je website? Heb jij er genoeg? Op welke wijze zorg jij dat je meer mensen op je website krijgt? Schrijf het hieronder het commentaarveld.

Klik je ook even op ‘Like en Share’? Dat waardeer ik zeer. En uiteraard, ik wil ook best wel meer bezoekers op mijn website 😉

 

Blijf gefocust, blijf groeien en inspireer de mensen om je heen.

Bastiaan


Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  4 Reacties op "Hoe krijg je meer bezoekers op je website?"

  • Pieter Keizer

   Dank voor het artikel en alle informatie!
   Mijn vraag blijft altijd, hoe weet men dat Google bepaalde zaken wel of niet waardeert, het blijft volgens mij gissen.
   Als er wel (redelijke) zekerheden zijn waar zou men die dan mogelijk kunnen vinden?

   Groet,
   Pieter

   • Bastiaan

    De echte algoritmes kent niemand behalve Google zelf. Weet dat Google vooral goede resultaten wilt tonen. Dus het zorgen voor steengoed content is het belangrijkste.

  • Paul Vandenbroucke

   Dag Bastiaan en zijn vakmannen,

   Ik heb dus twee datingsites,onder andere www. datingtops. be en www. dating-royale. be.

   Spijtig genoeg veel te weinig bezoekers en nog minder kopers.

   Heb je hier een concrete oplossing voor ?

   Met vriendelijke groeten,
   Paul Vandenbroucke

   • Bastiaan

    Hi Paul, bij dating lijkt mij de concurrentie erg hoog. Wat is de USP van deze sites? En kun je een verband krijgen tussen advertenties en je kopers. Als je advertentiekosten lager zijn dan de uiteindelijke omzet kan je je advertentie budget verhogen. Inzet van social media lijkt mij in dit geval niet bruikbaar wegens de expliciete content.

Reacties zijn gesloten.