Als een bezoeker op je website komt, heeft hij maar 1 vraag die als eerste beantwoord moet worden. Lees verder voor welke vraag dat is en hoe je die kan toepassen.

Samenvatting

Elke bezoeker van je website heeft onderbewust maar één vraag in zijn gedachte die jij moet beantwoorden.

Kun jij mij helpen?

Los van de vraag welk probleem hij heeft. Los van de vraag wat de oplossing nu precies is. Dit is de eerste vraag die je beantwoord wilt hebben.

Beantwoordt jouw website deze vraag?

Met deze vraag in je gedachte, wil ik je vragen eens naar je eigen website te kijken.

Stel je voor dat een willekeurige bezoeker op je site komt. Krijgt deze bezoeker dan antwoord op de vraag of jij hem of haar kan helpen?

Hoe weet je of jouw website voldoet?

Er zijn 3 methodes om op zoek te gaan naar de vraag van je bezoeker.

 1. Kruip in de huid van je klanten en kijk zelf naar je website. Als jij met hetzelfde probleem als je klanten op jouw site komt, zou je dan contact opnemen? Of zou je zelf verder kijken?
 2. Vraag het je klanten met welke vragen zij zitten. En communiceer op je website hoe jij de meest voorkomende vragen kan oplossen.
 3. Laat andere mensen naar je website kijken. Vraag of jouw website voor hun prettig werkt. Of zij direct antwoord krijgen op hun vragen.

Hoe kan je dit nu verwerken op je website?

Op het bovenste gedeelte van je website geef je een antwoord op de meest voorkomende en prangende vraag van je klanten. Hoe beter je die beantwoordt, hoe meer je bezoekers geneigd zijn om door te lezen of contact op te nemen.

Heb je hun aandacht die te pakken, dan scrollen ze verder.

In het onderste deel van je website, het gedeelte dat pas zichtbaar wordt wanneer je naar beneden scrollt, kun je alle overige informatie kwijt, die ook belangrijk is.

Vind je deze blog inspirerend? Deel hem alsjeblieft.

Als het voor jou al niet helder is wat je op je eigen website moet doen, snappen je bezoekers dat zeker niet

Als het voor jou al niet helder is wat je op je eigen website moet doen, snappen je bezoekers dat zeker niet! Klik om te Tweeten

Een potentiële klant heeft maar één vraag - Kun jij mij helpen? Klik om te Tweeten Kruip eens in de huid van je klant

Kruip eens in de huid van je klant! Klik om te Tweeten

Bastiaan
Bastiaan

Hi, ik ben Bastiaan de Koning. Online Marketing Trainer, Spreker, Coach, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi-Users.nl en de Kajabi-iDeal betaalplatform LinktoPay. Ik adviseer mkb en ondernemers hoe je snel professionele online cursussen kan maken en kan verkopen, binnen een professionele cursus omgeving.

  10 Reacties op "De eerste vraag die je moet beantwoorden!"

  • Saskia van de Riet

   Hai Bastiaan, ik ben altijd nieuwsgierig naar ondernemersblogs. Dit artikel leest lekker en biedt waarde… Ik heb het dus helemaal gelezen 😉

   Mijn website is http://www.blogatelier.nl en ik beantwoord deze vraag van mijn bezoekers: hoe zorg ik als ondernemer dat mijn zakelijk blog impact heeft en uitnodigt tot meer interactie.

   Hartelijke groeten,
   Saskia

  • Wilme de Roon

   Hi Bastiaan,

   Wat een goede tips weer en interessant blog.

   Ik ben met verschillende websites bezig. Mijn hoofdactiviteit is op dit moment affiliate marketing. Daar wil ik een training voor gaan maken, voor een bepaalde doelgroep. Daar ik vind dat ik zelf alle ins and outs moet weten en beleefd hebben,maak ik dus ook affiliatesites.
   Vandaar verschillende sites.

   Ook heb ik een site waar ik een training voor wil gaan schrijven:
   http://www.baclofenenverslaving.nl bij deze site hoort de vraag: kun je mij van mijn alcoholverslaving afhelpen?

   De http://www.paleomagazine.nl bij deze site hoort de vraag: hoe kan ik gezond leven en afvallen.

   Ik ben ook al met je ‘bouw je eigen membership site’ begonnen! Goede training ook!

   Met vriendelijke groet,

   Wilme de Roon

   • Bastiaan

    Dag Wilme,
    Ik had je Paleo idd al gezien.
    Kort op de baclofen site: dit is een medicijn voor MS patiënten volgens jouw site. En jouw vraag gaat over alcoholverslaving. Mijn eerste indruk van jouw site was dat het over de verslaving aan baclofen ging. En niet over alcohol. Dat kun je snel helderder maken, bijvoorbeeld in de ondertitel van je site.
    Goed te horen dat je ook met de Optimizepress training bezig bent. Fijn!
    Groet, Bastiaan

  • Alex Borghmans

   Hallo Bas,

   Goede blog , dank voor de info?

   Vraag: hoe maak ik de site nog onderscheidend ?

   Groet,
   Alex

   • Bastiaan

    Hi Alex,
    Dank voor je reactie.
    Is deze vraag de vraag die jouw klanten in gedachte stellen, of is het jouw vraag aan mij?
    groet, Bastiaan

  • Mariska van der Meulen

   Tjonge, wat een heerlijk praktisch en ook confronterend blog! Goede tip, tijdens het lezen van je artikel heb ik in gedachten het bovenste deel van mijn website al gescand. Ik ga nu direct kijken of ie voldoet. Thanks!

   • Bastiaan

    Dank! ALs je mee wilt doen in de contest, laat dan even achter wat je website is en welke vraag jij wilt beantwoorden op jouw site. Groet, Bastiaan

    • Mariska van der Meulen

     Ja natuurlijk! Mijn website is http://www.Power2Blossom.nl en de 2 vragen die ik op mijn site wil beantwoorden zijn: Kun jij me helpen om zelfbewust te leven en te werken, vanuit vertrouwen in mezelf? Kun jij me helpen om door mijn belemmerende gedachten heen te breken zodat ik ga bereiken wat ik wil? Groeten, Mariska

  • Anneke Panella-Drijver

   Hello Bas, mijn website is http://www.ImproveYourBusinessEnglish.nl en de vraag die ik van de bezoeker op mijn site wil beantwoorden is: ‘Kun jij mij helpen mijn zakelijk Engels naar een hoger plan te tillen?’ Groet, Anneke

   • Bastiaan

    Thanks Anneke!

Reacties zijn gesloten.